({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Margareta Anderberg

Café Syltrutan öppnar i ny regi

  • 08 jun, 2018
  • Margareta Anderberg

Café Syltrutan i Grundsund har slagit upp portarna i ny regi. Benny och Marie Larsson är nya ägare. Caféet är för många förknippat med TV serien Saltön där caféet har en av huvudrollerna som Blomgrens Tobakshandel.

Många njuter av att äta sin frukost på verandan vid torget i Grundsund eller tittar in för att köpa bakverk eller de stenugnsbakade pizzorna. Ett koncept som de nya ägarna kommer hålla fast vid denna sommar. Man serverar frukost, lunch, middag och fika. Kaffe- och matbrödet bakas dagligen från naturliga råvaror och maten görs från grunden, lite som hemma, och cafét har öl- och vinrättigheter.

Familjen Larsson nya ägare

- Familjen Larsson är pappa Benny, mamma Marie och dottern Ebba Larsson. Vi lämnade Sverige 2003 och flyttade till London och bodde där i nio år och sedan flyttade vi till Barbados och bodde där i fem år och nu går dottern i skola i Spanien så vi är delvis i Spanien och delvis här, berättar Marie när vi träffas dagen innan det är dags att slå upp portarna.

Benny har tidigare drivit reklambyrå i Sverige under många år, och det var kunderna som tog Benny och familjen till London när man startade upp kontor där. Efter nio år ville familjen hitta på något nytt och ville till ett något varmare ställe. Det blev Barbados där det bland annat fanns en bra internationell skola vilket var viktigt för att dottern skulle ha en bra skola att utvecklas i.

Blomgrens Tobak nyckelfaktor

Hur kommer det sig då att familjen Larsson landade just i Grundsund med en café och B&B rörelse när de nu återvänder till Sverige? Saltön visar sig vara nyckeln.

- Det var Benny som såg annonsen och som sett på TV-serien Saltön och såg att Blomgrens Tobakshandel var till salu. Jag visste inte att Benny hade en dröm att ha ett B&B och café, men det hade han tydligen och då slog vi till och köpte det här, förklarar Marie med ett skratt.

- Vi kör vidare på samma sätt som förra ägaren Britt-Marie Börjesson gjorde detta första år, och vi har de som jobbat här innan med oss som kommer att arbeta i caféet. Så får vi se om vi kan vidareutveckla det hela längre fram.

- Vi har tre rum för uthyrning idag, men planerar att utöka antalet något framöver.

Martha tillbaka som caféansvarig med nya konditorn Anna

- Martha Ejevärn har jobbat här tidigare och är caféansvarig och hon har fått med sig konditorn Anna Samuelsson som hon jobbat med i Bruksvallarna över vintern, det känns bra och tryggt konstaterar Marie.

Familjen Larsson har idag ett hus på Tjörn som de håller på att sälja och kommer flytta in i en av lägenheterna i huset vid torget i Grundsund.