({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Margareta Anderberg

Premiär för Fiskebäckskils Marina Delikatesser

  • 21 mar, 2018
  • Margareta Anderberg

I förra veckan var det premiär för Fiskebäckskils Marina Delikatesser, en ny delikatessbutik på Skaftö som ligger i anslutning till Tempo Skaftöhallen. Bakom denna satsning står två välkända Skaftöprofiler med många år i restaurangbranschen, Marina Karlgren Jonsson och Micke Koivuhuhta.

Många av Skaftöborna välkomnar denna satsning och har gett glada tillrop och önskat lycka till inför att butiken öppnade förra onsdagen.


- Vi har fisk, skaldjur och marina delikatesser förstås och vi har också pajer, röror och baguetter som man kan köpa med sig. Till sommaren har vi tänkt att utöka sortimentet ytterligare, berättar Marina. Butiken håller öppet onsdag till lördag nu på försäsong och till sommaren blir öppettiderna tisdag till söndag är tanken.

Marina Karlgren Jonsson
- Jag kommer från Uddevalla och kom ut hit till Skaftö tillsammans med min sambo Micke Koivuhuhta för att han började på Brygghuset. Vi trivdes väldigt bra här och kom in i samhället väldigt bra, så här har vi blivit kvar! Micke och jag drev ju Golfen Mat & Möten nu senast och innan dess har jag jobbat runt som servitris på tex Brygghuset, Pelles Rökeri och Gullmarsstrand och även jobbat på Tempo Skaftöhallen här intill.

Micke Koivuhuhta
Micke började arbeta på Brygghuset och drev sedan Golfen Mat & Möten tillsammans med Marina innan han slog sig ihop med Ulf Grundén. Tillsammans driver de idag Pelles Rökeri i Grundsund och Appetito Ristorante Italiano i Sälen. Micke och Ulf kommer även i fortsättningen arbeta tillsammans och driva Pelles och Appetito utöver att Micke nu också tillsammans med Marina driver den nya delikatessaffären i Fiskebäckskil.

Använt sig av lokala hantverkare
När man byggde och och fräschade upp lokalerna ville Marina och Micke så långt möjligt använda sig av lokala hantverkare.
- Vi har tagit hjälp av Stockeviks Bygg, som i sin tur anlitat lokala målare, snickare och elektriker och vår skylt har Morgan Carlsson i Grundsund gjort. Det är roligt att gynna det lokala näringslivet, så vi har försökt göra det så mycket som det varit möjligt, förklarar Marina.

Extrahjälp
Inför säsongen har Marina sökt extrahjälp.
- Jag har fått jättemycket ansökningar men jag har faktiskt inte hunnit gå igenom dem ännu. Jag ar fått jättebra respons och det är roligt. Jag ska sätta mig med det nu när vi har öppnat upp, det har varit lite mycket innan.

Professionella köksredskap
Förutom delikatesser satsar Marina och Micke också på att sälja köksredskap som knivar, kastruller, skärbrädor, glas m.m. av märket Sundqvist, som är det märke professionella kockar och restauranger använder sig av. Sortimentet håller med andra ord hög kvalitet.


Det är svårt att inte frestas när man går in i butiken. Undertecknad gick därifrån med en påse gott & blandat bestående av skaldjurstårta, havskräftor och färsk stenbitsrom.

- Just stenbitsrommen kan jag rekommendera just nu, tipsar Micke. Det är säsong för den, vilket innebär att den är färsk och extra fin den här tiden på året.