({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
 • Fotograf: Margareta Anderberg

 • Fotograf: Margareta Anderberg

 • Fotograf: Margareta Anderberg

 • Fotograf: Margareta Anderberg

 • Fotograf: Margareta Anderberg

 • Fotograf: Margareta Anderberg

 • Fotograf: Margareta Anderberg

 • Fotograf: Margareta Anderberg

 • Fotograf: Margareta Anderberg

 • Fotograf: Margareta Anderberg

 • Fotograf: Margareta Anderberg

Rekord för Gospelkonserterna i Grundsunds kyrka med Charlotte Perelli som solist.

 • 26 jul, 2017
 • Margareta Anderberg

- I Grundsunds kyrkan ryms 350 personer gånger två konserter vilket blir 700 biljetter som i år var slutsålda redan i början på veckan. Det är rekord. Vi slog också rekord i tiden det tog att få ihop Sommarkören på 100 personer. De första åren tog det ett par veckor, sedan ett par dagar men i år tog det bara 5 timmar att få ihop 100 personer, så i år har vi faktiskt slått dubbelt rekord, berättar Nina Norrman glatt när vi träffar henne strax innan första konserten ska dra igång.

Charlotte Perelli solist

- Charlotte har varit på tapeten redan tidigare, vi har velat ha hit henne länge men det har inte funkat tidsmässigt, men i år äntligen fick vi till det, säger Nina.

- Som tidigare i år var Grundsunds kyrka fylld till bredden av besökare som ville uppleva de mycket populära gospelkonserterna som Skaftös förra kantor Nina Norrman arrangerat tillsammans med kyrkokören Salta Vindar och gospelspecialisterna Anki och Magnus Spångberg från Örebro.

Publiken med på noterna

Charlotte sjöng bland annat ”Här för dig” från hennes senaste album ”Mitt Liv”, ”Don't Cry For Me Argentina” från succemusikalen Evita där Charlotte blivit mycket uppskattad och förknippad med sin roll Eva Peron och Charlotte sjöng också ”You've Got A Friend” i gospeltappning. Hennes potpurri av ”Hero” och ”Tusen Och En Natt” tillsammans med kören fick taket att lyfta, publiken att sjunga med och två små tjejer tog chansen att spontandansa i kyrkan med Charlotte.

- Jag sjunger också denna typ av låtar på en sådan här gospelkonsert för de som kommer för att lyssna på mig och har en bild av den typ av genre jag är förknippad med och då vill jag inte låta bli att sjunga ett par sådana låtar också, förklara Charlotte låtvalet.

- Det var fantastiskt roligt att sjunga i Grundsunds kyrka med Sommarkören. Det är roligt att komma till ett sådant här ställe och sådana här spelningar där många jobbar mycket ideellt för att de tycker det är så roligt. Det är kul och viktigt och halva nöjet att det finns ett sådant engagemang och att alla bjuder till, det är precis lika viktigt som att det låter bra. Glädjen i gospel blir så påtaglig.

Duett med Pelle Ankarberg

Charlotte Perelli sjöng också duetten ”You Bring The Sun Out” med Pelle Ankarberg som har varit med på många av de tidigare gospelkonserterna i Grundsunds kyrka.

- Ja, vi har sjungit duetter förut, bland annat i TV, och han har också skrivit låtar till mina album. Pelle är enormt duktig och det är kul att sjunga tillsammans med honom.

Charlotte med familj valde att stanna kvar på Skaftö efter konserterna på onsdag kväll innan det var dags att bege sig vidare till Ronneby för fredagens show på Diggiloo turnen.

- Det är ju inget bad och solväder idag, men vi har spelat minigolf och strosat runt i samhället Fiskebäckskil och tittat på kyrkan där. Det vore otroligt kul att boka in även den kyrkan för spelning !

12 året med gospelkonserter

Sommarkonserterna / Gospeldagarna arrangeras idag av kören Salta Vindar. De har sitt säte i Grunsund och styrelsen består av Gunnel Jakobsson, Gun Jakobsson, Gunnel Karlsson, Britt-Louise Kilbo och Nina Norrman.

Gunnel Jakobsson som är med i styrelsen för Salta vindar är också med som vanlig medlem i Sommarkören.

- Det är tolfte året vi kör dessa gospelkonserter nu. Var och en av körmedlemmarna får öva hemma innan man kommer hit för att öva i två dagar som avslutas med dessa två konserter.

Så startades gospeldagarna

Nina Norrman berättar att upprinnelsen till dessa populära sommarkonserter var att hon som kantor i Skaftö församling blev kontaktad av Anki & Magnus Spångberg med en förfrågan om det fanns intresse av att ha konsert i kyrkan med Cindy Peters och Örebro Gospel. Nina svarade att det är klart det fanns intresse för det, men skulle man inte kunna utöka det till gospeldagar där man bjuder in körsångare och sommarboende körsångare på Skaftö att vara med och sjunga? Så blev det och det är därför kören heter Sommarkören i dessa sammanhang.

Vacker körsång, medryckande gospel och gästartister som Cindy Peters, Christer Sjögren, Sonja Aldén, Shirley Clamp, Triple & Touch, Sanna Nielsen och nu i år Charlotte Perelli bidrar till att dessa gospelkonserter för många är sommarens höjdpunkt.

Bildtexter till foton överst i denna artikel:

1. Charlotte Perelli var en mycket uppskattad gästartist på årtes gospelkonserter.

2. Fr v Nina Norrman, Gun Jakobsson och Gunnel Jakobsson, medlemmar i Salta Vindars styrelse som arrangerar gospelkonserterna i Grundsunds kyrka

3. Gunnel Jakobsson, Gun Jakobsson och Nina Norrman som är med och arrangerar de populära gospelkonserterna i Grundsunds kyrka.

4. Pelle Ankarberg är en omtyckt sångare som varit med många år och som också är den som spelar in de olika stämmorna för körmedlemmarna att öva på innan man träffas två dagar innan konserterna för att sjunga ihop sig i Sommarkören.

5. Anki Spångberg som tillsammans med Magnus Spångberg leder Sommarkören och som för tretton år sedan tog kontakt med Nina Norrman, då kantor i Skaftö församling och föreslog att man kanske kunde ordna gospelkonsert.

6. Den 100 personer starka Sommarkören i Grundsunds kyrka.

7. Charlotte Perelli turnerar i sommar med Diggiloo, men tog sig tiden att bege sig till Grundsund för att sjunga med Sommarkören.

8. Ung som gammal satt i publiken. Det blir ordentligt tryck i kyrkan md 100-manna kören och Charlotte som mycket populär gästartist. Bäst att skydda unga öron då.

9. Pelle Ankarberg och Charlotte i duetten ”You Bring The Sun Out”.

10. Pelle Ankarberg och Charlote Perelli har sjungit duett i andra samanhang och trivs med varandra. Pelle är också framgånsrik låtskrivare och har skrivit låtar för Charlottes album.