({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
GRG Svensson Byggnads AB

Fotograf: GRG Svensson Byggnads AB

GRG Svensson Byggnads AB

  • Margareta Anderberg

Christer och Robert Svensson, GRG Svensson Byggnads AB, fick i mitten av februari motta utmärkelsen Årets Företagare 2019 på Lysekils Näringslivsfest arrangerad av Företagarna Lysekil, Lysekils Kommun och Näringslivscentrum Lysekil. Bröderna är tredje generationen som driver detta företag som är specialister på skärgårdsmiljöer och har lång erfarenhet av byggnadsvård. De kan våra gamla kusthus innan och utan. Och så har de den populära byggvaruhandeln vid infarten till Grundsund där du träffar alla Skaftös lokala såväl som internationella kändisar.

 

Robert och Christer Svensson berättar om priset som Årets Företag, förvärvet av Solrosen, vilket byggprojekt de är mest stolta över och framtiden där de söker efter fler snickare. Fr v Robert, Josefina, Christer Svensson och Peter Stefansson. Video/Foto: Peter Lundberg, Intervju: Margareta Anderberg

Gösta, Roger och Gunnar Svensson bildade bolaget 1976

Bröderna Christer och Robert Svensson har hjälpt många med nybyggnation, renovering och finsnickeri. Bröderna lever för sitt företag och finns alltid tillgängliga för sina kunder som byggledare, rådgivare och säljare. Ingen av dem tvekar att rycka in som snickare när det behövs. Roberts fru Josefina jobbar också i bolaget och ser till att allt praktiskt och administrativt fungerar och Peter Stefansson är den du ska tala med om du söker jobb. Idag sysselsätter bolaget ett 30-tal snickare och ett stort antal underleverantörer.

Namnet GRG Svensson kommer från pappa Gösta och sönerna Roger och Gunnar Svensson. Familjen bodde på Skaftö och alla tre var snickare. 1976 bestämde sig Gösta och sönerna för att starta eget och 1978 drog man igång verksamheten under namnet GRG Svensson Byggnads AB. Yrkesvalet för 3:e generationen Svensson, bröderna Robert och Christer var givet redan från början och som 10-åringar var killarna med och byggde företagets lagerbyggnad.

Fotograf: GRG Svensson Byggnads AB

Fotot illustrerar armering av bottenplattan till nuvarande lager.

Motiveringen till Årets Företagare Lysekil 2019

Årets företagare i Lysekils kommun är Christer och Robert Svensson, GRG Svensson AB, Grundsund.

Företaget startades 1976 av Gösta Svensson och hans söner Gunnar och Roger. Idag ägs familjeföretaget av bröderna Christer och Robert Svensson, som är den tredje generationen i familjeföretaget. De började sin bana med att vara med och bygga som 10-11 åringar. Det ser också ut som att framtiden kommer att få se en fjärde generation Svensson i verksamheten. Idag sysselsätter företaget ett 30 – tal anställda, en rad underentreprenörer och omsätter drygt 60 miljoner kronor.

Ambitionen hos företaget är lite av deras adelsmärke: Att alltid vara tillgängliga och ge snabba besked för hållbara och långsiktiga samarbeten. Att få kundens förtroende ser man som ett bevis på att hög kvalitet och personlig service uppskattas.

Bröderna äger och förvaltar industrilokaler och hyreslägenheter, det senaste förvärvet är Solrosens trygghetsboende i Grundsund, som är under utveckling. De lokala förhållanden och bygdens utveckling ligger bröderna varmt om hjärtat.

Referensobjekt

Fotograf: GRG Svensson Byggnads AB

Strandpromenaden i Grundsund. En privat donation till Skaftö Öråd gjorde det möjligt att bygga en vandringsled till Vigerna. Här vandrar man på trädäck med utsikt över farleden och skärgården.

Bland de projekt bröderna är stoltast över är Strandpromenaden i Grundsund. De har också byggt om Gullmarsstrand såväl interiört som exteriört. Arkitektritade hus på Gåsö, totalrenovering av gammal sjöbod, totalrenovering av huset vid Kattepall, strax intill Östra kajen i Grundsund, Djuphavslekplatsen i Grundsund, Skaftö Golfhotell och Brygghusets bastuflotte är några av de byggprojekt GRG Svensson Byggnads AB varit involverade i.

Söker fler snickare

GRG Svensson Byggnads AB expanderar, bland annat genom att söka fler snickare med några års erfarenhet. Mer information om tjänsterna kan du läsa här. Låter det intressant? Ta kontakt med Peter Stefansson, Tfn 070-199 44 67 eller maila peter.stefansson@grgsvensson.se