Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Peter Lundberg

  • Fotograf: Peter Lundberg

  • Fotograf: Peter Lundberg

  • Fotograf: Peter Lundberg

  • Fotograf: Peter Lundberg

Gullmarsstrand bjöd Gullvivans äldreboende på julbord

  • 11 dec, 2017
  • Margareta Anderberg

Uppskattat julbord dukades fram till boende på Gullvivan - Härlig stämning och stor glädje på Gullmarsstrand

Glädjen var stor då de boende på Gullvivans äldreboende i Fiskebäckskil bjöds på julbord av Gullmarsstrand under andra advent. Vädret var minst sagt omväxlande med ömsom hagel, ömsom sol, men vad gör väl det när man kan sitta i värmen och gemenskapen och njuta av ett rikligt julbord och med utsikt över havet strax intill. 

Victor Thell, för dagen ansvarig i köket berättar om julbordet:

- Gullvivan kommer få äta ett ganska så klassiskt julbord. Allting är hemgjort och vällagat. Det är mycket kärlek i det som ligger på bordet. Vi har tillagat laxarna själva, varm och kallrökt dem, gravat dem mm. Så mycket vi kan tar vi fasta på närproducerat. Korvar, revben, skinka och kallskuret kommer från Johan på Bondens skafferi, som jobbar just med närproducerade råvaror. Vårt godisbord, som vår souschef Linda Hagetoft står för, är mycket populärt. Även där är allting hemgjort, ja förutom polkagrisarna och skumtomtarna då.


- Klassiskt för Bohuslän är ju äggosten. Den har vi givetvis med, med en björnbärsmylta till som är som en sylt med kanel och vanilj.

Sill och skinka populärast
Mats Bergenstig, Siv Andersson, Emma Johansson, Sture Johansson, Arthur Blomgren, Gunnar Karlsson, Bertil Axelsson, Ingrid Östermalm, Elsa Dahlgren, Ingvar Dahlgren, Elsa Larsson, Roy Grundvall och Inger Nilsson från Gullvivans äldreboende i Fiskebäckskil åt av det hemlagade klassiska julbordet. Även Birgitta Hultberg, Ulrika Sjöberg, Hanna Johansson och Zenebu Getachew, som jobbar på äldreboendet och som assisterade de boende, var med och åt julbord.


På frågan vad som var favoriten på julbordet svarade de flesta sill och skinka. Bertil Axelsson håller dock lutfisken främst och Inger Nilsson såg fram emot att äta köttbullarna.

Sommarlunchen blev julbord
Ingvar Dahlgren i stödföreningen är initiativtagare från Gullvivans håll till detta julbord som började som en planering för en sommarlunch för de boende.

- Planeringen drog ut på tiden, men det är skönt att det landade här nu i julbordet på Gullmarsstrand. Det är så positivt. Jag är så glad att man kan få med alla här från väggarna hemma och komma ut i den här fantastiska miljön.

Vad ser då Ingvar själv fram emot på julbordet?
- Jag gillar sill och skinka. Och så snaps, skrattar Ingvar Dahlgren och slår sig ner vid bordet tillsammans med de boende.