({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Margareta Anderberg

Sommarpremiär för Joels Brygga i Fiskebäckskil

  • 03 jul, 2017
  • Margareta Anderberg

Ett säkert sommartecken är att Joels Brygga invid Brygghuset i Fiskebäckskil slår upp portarna. Ett avslappnat café på bryggan med enklare rätter och fullständiga rättigheter. Soligt och fint väder första helgen i juli gjorde att många tog chansen att ge sig hit för gemenskap och skönt brygghäng och titta på båtarna i marinan intill.

Köksmästare Nicklas Öjestedt berättar om planerna för Joels Brygga i sommar.

- Vi kommer köra lite enklare mat härute och fortsätta som förra året med våra pizzor.Vi satsar på tre olika sorter – sidfläsk, svamp, rödlök, bbq-sås och chevre, parmaskinka, ruccola, pinjenötter, honung och lax, musslor, räkor, fänkål, aioli.

Räkmacka står på menyn förstås, är det den som går bäst?

- Ja, just nu säljer vi mest av räkmackan och pizzorna. Vi hade kanske hoppats att det skulle vara de färska räkorna och kräftorna som kommer från fiskebåten LL 628 Atlantic i Grundsund och Björns fiskebåt, som ligger precis utanför oss här vid bryggan, som var mest efterfrågade. Men det här är ju precis första helgen vi har öppet, så det kan ändras.

Bland gästerna denna första helg fanns Malin Quick och Christer Rydell. Rydell & Quick som sedan många år är kanske Sveriges absolut mest turnérande rockband och alltid populära vart de än spelar.

Reine Patriksson tittade förbi och undrade om vi hade fototillstånd, han passade också på att stämma av med personalen och tog en pratstund med Christer och Malin. Reine är ju bland allt annat också involverad i Kustnöje och sommarens måndagsunderhållning där Rydell & Quick kommer att uppträda i Havsbadsparken sista juli.

- Det är ju premiärmingel på Joels Brygga, då måste man ju vara här, det är ju här det händer, skrattar Christer Rydell. Och här sitter vi nu och får lite idéer inför vårt gig i Lysekil 31 juli. Så vi vill känna in atmosfären på kusten redan nu.

- Vi älskar Fiskebäckskil och Skaftö så har man möjlighet och vädret är med en så är det underbart att vara här så klart.

Hur ser sommaren ut för Rydell och Quick?

- Vi ser fram emot en blandning i år av att vara lediga och hänga i Bohuslän och naturligtvis vara ute på turne också, berättar Christer. Vi gör ungefär 42 konserter i sommar, men vi har lagt in lite lediga dagar också så att vi hinner ha det lite lugnt och fint emellanåt, som just nu. Räkmacka på Joels är bästa starten på sommaren!

Musik kommer det också att bli på Joels Brygga .

- Varje onsdag vid fint väder kommer vi ha trubadur och moule frites afton, berättar Nicklas. Den 5 och 27 juli spelar Pommac och den 12 juli spelar Skaftöbandet Westliv från kl 18. För övriga band kika in på Joels Bryggas FB sida

Vad ser du själv fram emot i sommar frågar vi Nicklas.

- Bra väder och mindre blåst!

Mer information om vart du kan äta på Skaftö hittar du på denna sida under "Mat & Dryck"

Fler reportage från Skaftö finns under fliken "Reportage från Skaftö".