({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Peter Lundberg

Lyckans Slip i ny regi

  • 26 mar, 2018
  • Margareta Anderberg

På Skärtorsdagen slår Lyckans Slip Skeppshandel och Marina i Fiskebäckskil upp dörrarna igen till butiken som man fräschat upp under våren och som delvis fått nytt sortiment. Nyöppningen firar man på Långfredagen med vickning, champagne och erbjudanden i butiken.

Conny Holmberg är ny VD och har tillsammans med barndomsvännen Mats Rogbrant och Stefan Johansson tagit över driften av marinan och skeppshandeln.

- Jag är en gammal järnhandlare och drev ett företag som heter Prevex i 26 år innan det förvärvades av Ahlsell. När jag lämnade det så tänkte jag att jag skulle ta det lugnt ett tag. Det gjorde jag i ungefär två veckor. Sedan kom Stefan, som haft båt här i över 20 år, med det här erbjudandet att bli delägare i Lyckans Slip. Det tyckte jag var såpass intressant att jag tackade ja, berättar Conny när vi träffar honom mitt i arbetet att få butiken iordning till påsk.

När det gäller butiken bygger man ut och utökar dagens sortiment med kläder från bland annat Gant, Musto och Af Klercker (som har Gåsö anknytning), klockor och smycken men också varor som man kan ha behov av som husägare i form av snickerisaker, spik, skruv och verktyg.

Båtsortimentet kvar och utökad service 

- Vi är Volvo Penta auktoriserad verkstad och varv och vi kommer fortsatt att ha ett brett sortiment för båtar och motorer här. Sedan ser vi att många vill beställa på nätet och det kommer vi att ta tillvara på. Kommer man in i butiken och inte hittar det man söker, så hjälper vi till och ordnar varorna direkt hem. Man ska också kunna beställa hemifrån via nätet.

- Vi ska också framöver försöka ge mer utökad service, inte bara för de båtägare vi servar idag, utan också till övriga båtägare runt Skaftö. Vi har planer på att kunna serva båtar och motorer även utanför Lyckans Slip rned hjälp av en ambulerande bil som kan åka runt och t ex göra konserveringar på motorer hemma hos båtägare.

Tar över efter familjen Andreasson

- Vi får ödmjukt tacka familjen Andreasson samt övrig personal som har gjort ett fantastik jobb i flera decennier! Detta skall vi förvalta väl, men också utveckla och göra vår marina mer levande över längre säsong, säger Conny Holmberg på FB sidan.

Alla anställda är kvar men Lyckans Slip har också lyckats knyta till sig Josefin Göthesson som ny platschef fr.o.m. påsken 2018. Josefin kommer närmast från Grundsunds Marina, där hon arbetat de tio senaste åren.

- Vi har en genuin servicenivå både på de fast anställda i form av varvschefen Palle Andersson och hans killar, nyanställda Josefin Göthesson och många sommaranställda som kommer tillbaka i år igen. Det är vi jätteglada för! De känner till rutinerna för hur butiken ska fungera och hur båtgästerna ska tas emot, och vi kan hålla en fortsatt hög servicenivå som familjen Andreasson byggt upp och som Lyckans Slip är känt för.

Lyckans Slip är en fullservicemarina öppet året runt. I hamnen finns idag 40 gästplatser samt ca 60 förhyrda platser

Från och med maj kommer man att kunna boka sin gästplats via nätet och Lyckans Slips hemsida. Där kommer också de med fast sommarplats kunna boka av sig på sin plats om man är borta några dagar, och på så sätt hyra ut den till någon annan för denna tid.

- Vad vi också kommer att göra är att även bilägarna ska kunna hyra en bilplats för laddning av elbilar framöver. Vi kommer att ha fyra platser som är bokningsbara.

Conny berättar att man även ansökt om bygglov för ytterligare en längre brygga med 12 gästplaster, att bygga en ny båthall och det finns också planer på ställplatser för husbilar framöver. Wi-fi för hela gästhamnen framöver ingår också i planerna framöver, liksom att få tillbaka bensinförsäljningen på båtmacken där man idag säljer diesel.