({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Margareta Anderberg

Premiär för Krögens Fisk & Krog

  • 02 jul, 2018
  • Margareta Anderberg

Nu är Krögens Fisk & Krog vid torget i Grundsund igång. Krogen hade premiär redan på midsommardagen och när Fiskavdelningen öppnade dörrarna i lördags var det många kunder som hängde på låset vid 10-tiden för att handla.

- Det har varit tre fanstastisk dagar i fiskbutiken. Riktigt roligt med det gensvar vi fått. Nu tar vi nya krafttag för kommande vecka, lovar Janne.

Fullt på uteserveringen

Janne Olofsson, som tidigare drivit ICA Nära Grundsund och senare fiskvagnen, äger fastigheten vid torget i Grundsund där det under våren pågått om- och tillbyggnad för att hysa både krog och fiskaffär.

Krogen drivs at Tony Wallström och Ulrika Karlsson och öppnade redan på midsommardagen. Redan från start vart det fullt på uteserveringen i det vackra vädret och på kvällen var det fullt hus då man visade VM-matchen Sverige-Tyskland inne på krogen.

- Vi är jättenöjda hittills och vi fortsätter med fotbollskvällarna framöver under VM, berättar Tony.

Temakvällar till hösten

Tony kommer närmast från Uddevalla och har jobbat många år i branschen både i Olso, Stockholm, Göteborg, Lysekil, Smögen och även hunnit med en runda på Gullmarstrand, så Skaftö är bekant för Tony sedan tidigare.

- Vi har fått jättefin respons från alla Grundsundsbor som kommit hit och hälsat oss välkomna. Och vi har haft två sällskap redan från Fiskebäckskil som lovade återkomma. De som har besökt oss har varit nöjda med maten och det känns jättekul. Till hösten planerar vi att ha temakvällar med musik, quiz och AW, avslöjar Ulrika.

- Jag tror det här blir bra med konceptet fiskaffär i anslutning till restaurangen. I sommar har vi öppet dagligen för lunch och middag och restaurangen kommer att vara öppen året runt, berättar Tony.

Planer på att utöka delikatessdisken

- Tanken med denna satsning är att få synergieffekt mellan butik och restaurang och att vi ska utveckla mer delikatesser. Idag har vi tagit fram en Grundsunds- och en Krögenröra, fiskpudding och makrilltårta och det kommer mer, vi kommer utveckla delikatessdisken lovar Janne Olofsson.

Lokala hantverkare har anlitats

När det gäller om- och tillbyggnad samt inredningen har Janne tagit hjälp av lokala hantverkare så långt som möjligt.

- Byggare Marcus har haft huvudentreprenaden, Ingemar Forsell har gjort elen, Lennart Olsson härifrån har arbetat med rörläggeriet. Plåtslageriet har sonen till Tony, Sebastian Walltsröm, gjort.

Fotot på sjöbodsväggen inne i fisken har Tobias Ardstål tagit och fönstret, som ger intrycket av att man tittar ut mot Grundsunds kanal har Jesper Wilén fixat, liksom den fina båten som hänger inne på krogen. Dörren mellan fisken och krogen, som är tänkt att likna en sjöbodsdörr, har Henrik Hermansson gjort och fiskebåtarna i trä som pryder väggen inne i fisken är gjorda av Anders Steen, delårsboende i Grundsund.

Karin, Anton och ”Bebban” hjälper Janne i fiskdisken

- I fisken jobbar förutom jag själv, Karin Blomqvist, delårsboende som har jobbat i fisk- och delikatessbutik i Borås i många år. Anton Lundblad, sommarboende i Rågårdsvik, som läser marinbiologi och var intresserad av att jobba extra här. Han är jätteduktig, så vi är så glada för att ha honom här. Sedan har vi också fått med oss ”Bebban” Larsson, som tidigare jobbat för Björns Fisk. Ett fint gäng som jag är glad att jobba med, berättar Janne.

Regina Cederfelt, som sedan gammalt finns vid Jannes sida, rycker in där det behövs mellan guidningar och sitt arbete på Skaftö Folkets Hus.