({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
 • Fotograf: Margareta Anderberg

 • Fotograf: Margareta Anderberg

 • Fotograf: Margareta Anderberg

 • Fotograf: Peter Lundberg

 • Fotograf: Peter Lundberg

 • Fotograf: Margareta Anderberg

 • Fotograf: Margareta Anderberg

 • Fotograf: Peter Lundberg

 • Fotograf: Peter Lundberg

 • Fotograf: Margareta Anderberg

 • Fotograf: Margareta Anderberg

Välkommen till Saltön

 • 25 jun, 2017
 • Källa: Margareta Anderberg

Den 20 augusti 2017 är det premiär för den fjärde säsongen av Saltön i SVT, dramaserien som bygger på Viveca Lärns böcker om det lilla västkustsamhället. I Norge hade fjärde säsongen premiär i måndags, 22 februari 2018 i NRK1.

Fjärde säsongen av Saltön premiär i SVT 20 augusti 2017

Det har gått tretton år sedan Saltön visades i SVT för första gången. Serien blev en stor publiksucce. Busslast efter busslast av nyfikna turister har genom åren tagit sig till Skaftö och Grundsund för att se var inspelningarna ägde rum och uppleva den genuina "Saltön-atmosfären".

Inspelningarna av fjärde säsongens avsnitt som nu visas gjordes i Grundsund och Fiskebäckskil för drygt två år sedan i augusti och september 2015.

Återigen får publiken möta tobakshandlaren Blomgren (Tomas von Brömssen) och hans fru Emily (Anki Larsson), den rotlösa Johanna (Ulla Skoog) och den pedantiske ostronfiskaren Bengt (Claes Malmberg) som kommer tillbaka som en helt förändrad person efter sin resa till Indien. 

De nya avsnitten bygger framför allt på Viveca Lärns bok "Södra vägen till Saltön", men regissören Lena Koppel har även fått friheten att hämta stoff till TV-inspelningarna ur de andra böckerna "Öster om Heden" och "Väster om Vinga".

Många av rollfigurerna är samma som i tidigare serier om Saltön. Men här finns också flera nya karaktärer som Philip O'Don (Erik Ståhlberg), Roger Holkfjell (Claes Ljungmark), Holger (Claes Månsson), Dolly (Sharon Dyall), Karin Hurtig (Gunnel Fred) och Sandro (Lars Väringer).

Vill man titta tillbaka på seriens fyra säsongen man se tidigare Saltö avsnitt på denna länk:   SVT Play.

Intervju med Saltöns producent Malin Söderlund, Anki "Emily" Larsson,  Viveca Lärn & Kola "Allan" Krauze inför fjärde säsongen av Saltön. 

Anki Larsson är med i fjärde säsongen liksom Glenn Hysen. Får de ihop det?

Intervju med Anki "Emily" Larsson i Grundsund i samband med inspelningarna inför fjärde säsongen av denna populära SVT serie.

Intervju med Viveca Lärn inför fjärde säsongen.

Viveca Lärn intervjuas inför den fjärde säsongen av Saltön med premiär på SVT 20 augusti 2017. Foto & Edit: Peter Lundberg. Reporter: Margareta Anderberg.

I samband med inspelningarna av fjärde säsongen fick vi en intervju med producenten Malin Söderlund:

Intervju med Saltöns producent Malin Söderlund i Grundsund i samband med inspelningarna för fjärde säsongen av denna populära SVT serie.

Glenn "Glicko" Andersson har intervjuat Kola Krauze som spelar Allan i Saltön. Han har medverkan i många kända filmer och TV-serier på sin CV och här berättar han om sig själv, sitt skådespeleri och Saltön inspelningen

Viveca Lärn invigde "Välkommen till Saltön!" utställningen i Skaftö Folkets Hus, Grundsund 8 juli 2017

Med anledning av att denna folkkära TV serie fick premiär igen i SVT så satte Skaftö Folkets Hus, Grundsund och Destination Skaftö upp utställningen "Välkommen till Saltön !" sommaren 2017.  En utställning som drog mycket folk och där Viveca Lärn bidrog med texter och teckningar. Utställningen pågick 8 - 19 juli 2017.

Intervju med Viveca Lärn i samband med invigningen 

Intervju med Viveca Lärn i samband med invigningen av "Välkommen till Saltön" utställningen i Skaftö Folkets Hus Grundsund 8 juli 2017. Reporter: Margareta Anderberg, Foto: Peter Lundberg

Viveca Lärns invigningstal "Välkommen till Saltön" utställningen 8 juli 2017

Viveca Lärns invigningstal "Välkommen till Saltön" utställningen, Skaftö Folkets Hus i Grundsund 8 juli 2017. Fotot från invigningen där Viveca avtackas av Regina Cederfeldt. Foto & redigering: Peter Lundberg

Upplev mer av "Saltön" och Skaftö - Boka ett paket

Gullmarsstrand har satt ihop ett trevligt "Cykla i Saltöns Fotspår" paket. Här ingår boende vid havet, tvårätters middag och en dags cykelhyra med karta inkl. fikakorg.

Upplev mer av "Saltön" och Skaftö - Gå på guidad tur med oss

Kontakta någon av oss guider, så hjälper vi dig planera, inspirera, levandegöra och visa Skaftö !

Kontaktuppgifter till Skaftös guider av Saltön:

Regina Cederfeldt, Auktoriserad Bohuslänguide

Tfn 070-384 65 89, e-mail: skaftoguiden@outlook.com

Kent Holmberg, Auktoriserad Bohuslänguide

Tfn 0523-213 37, 070-770 03 35, e-mail: kent@fiskejulle.se

Marianne Sandgren-Petersson, Auktoriserad Bohuslänguide

Tfn 0523-221 72, 0730-67 72 73, e-mail: marianne.skafto@gmail.com

Joel Jakobsson, statist i alla säsonger och Saltön specialist

Tfn Mobil: 076-842 69 17, joel.skaftoguidetjanst@yahoo.com

Utförligare presentation av våra Skaftö guider som också guidar om Skaftös kultur, natur och ut på havet finns på vår sida "Skafto Guider".