({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Peter Lundberg

Skaftö Golfhotell

  • 15 jun, 2018
  • Margareta Anderberg

Hotellrummen i Skaftö GKs klubbhus har fått en ordentlig ansiktslyftning. Fem personligt inredda hotellrum står nu klara och på lördag checkar de första gästerna in på Skaftö Golfhotell.

Bakom denna hotellsatsning står Reine Patriksson, som också driver Slipens Hotell och Brygghuset.

Samma inredare som stått för den personliga stilen på Slipens Hotell har också arbetat med Skaftö Golfhotell.

- Det är några enormt kreativa tjejer från Ulricehamn. Vi älskar att jobba med dem. Deras företag heter Oddbirds, berättar Reine.

Tagit hjälp av lokala hantverkare

Till ombyggnaden har man tagit hjälp av lokala hantverkare.

- Ja, vi har haft lokala företag som Toivo’s Snickeri, GRG Svensson, Skaftö Rör, Elmontering, Claes Måleri, Mattes måleri, Jörgen Gunnarsson för att nämna några.

Golfprofiler ger karaktär åt rummen

De fem golfprofiler som har fått ge namn och karaktär åt de individuellt inredda hotellrummen är:

Bobby Jones (1902-1971) från Buckhead Atlanta, USA. Advokat och amerikansk amatörspelare, en av de mest inflytelserika i golfens historia.

Tom Morris Sr (1821-1908) Skotsk golfare från St Andrews, Fife, "Home of golf” och platsen för St Andrews Links.

Seve Ballesteros (1957-2011) Severiano "Seve" Ballesteros Sota var en spansk professionell golfare, en världsetta som var en av golfens ledande figurer från mitten av 1970-talet fram till mitten av 1990-talet.

Arnold Palmer (1929-2016) Pennsylvania, USA. Amerikansk professionell golfare som allmänt anses vara en av de största och mest karismatiska aktörerna i sportens historia.

Dame Laura Davies (1963- ), Coventry England. Engelsk professionell golfare och Englands mest framgångsrika kvinnliga golfare i modern tid.

Framtidsplaner för ytterligare 17 rum

Hur kom det sig då att valet föll på just dessa fem profiler.

- Vårt mål är att bygga ytterligare 17 rum så vi var tvungna att börja någonstans, förklarar Reine och avslöjar samtidigt planer på ytterligare framtida hotellsatsning.

- Det finns många legendarer inom golfen, både levande och döda. Vi har t ex sparat både Annika Sörenstam och Tiger Woods.

Hotellverksamheten kommer med andra ord att växa framöver. Till helgen checkar de första gästerna in på de fem rum som nu står klara i Skaftö Golfhotell.