({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Hösten på Skaftö

  • Christina Ingemarsdotter

Kortare dagar, kallare nätter. Brittsommardagar överraskar oss med krispig luft och starka färger. Grådagarna med blåst är också vackra om man lyfter blicken och sänker axlarna. Med mörkret kommer sista båtturen, lugnet lägger sig över ön och många av husen stängs för vintern. Vi som är kvar konstaterar att hummern smakar som bäst just nu.

Hösten är i antågande

Vi får åter igen tid för eftertanke. Mörkret smyger sig på, vi kurar skymning och ser hur stearinljusen lyser i stugorna. Havet blir gråare och det är riktigt tyst mellan varven. Kräftor och kanske också hummern får konkurrera ut räkorna fram på kvällskvisten. Höstfärgerna kommer, smygande, med ljungen i spetsen redan i augusti. För vinterbadarna blir det nu gott om plats på badstegarna medan för många blir det dags för det sista doppet. Snabbt och oväntat skönt.

Restaurangerna lockar med skaldjur och mys

Kräftor, hummer, ostron och krabba. Havets guld bjuds efter sommaren, både till bords och direkt i tinan. Att äta säsongsbaserat är en fröjd, att fiska själv ett nöje. Båttur med guide går att ordna om vädret är tjänligt.