({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fartfyllda familjeaktiviteter

Fotograf: Jesper Anhede


Säg JA till nya upplevelser!

Ta med familjen på en heldag fylld med äventyr av alla dess slag. I Skövde har vi barnasinnet kvar och älskar aktiviteter där hela familjen kan vara med och utforska, leka, lära och uppleva tillsammans.

 

Äventyr på höga höjder

På Billingen Skövde hittar du höghöjdsbanan Upzone. Ett perfekt tillhåll för den äventyrslystna familjen. Precis intill Hållsdammen på Billingen hittar du detta äventyr 14 meter upp bland trädtopparna. Här svingar du dig i nät, åker ziplines och balanserar på bokstäver och olika hinder för att ta dig från plattform till plattform. Välj bland de olika svårighetsgraderna Kidszone, Fitnesszone, Adventurezone, Flyzone och Riskzone. Ett roligt äventyr där alla kan klättra på sin egen nivå. 

 

Fun with water

På upplevelsebadet i Arena Skövde är det alltid bra badväder. Lek i vildforsen, testa vattenrutschkanor i olika former och storlekar, gunga med i vågorna eller plaska i den grunda drakpoolen. Ett blött vattenäventyr för hela familjen. 

 

Discgolf vid Karstorp

Testa den roliga sporten discgolf som finns tillgänglig på Kartorps fritidsområde! I sporten används speciella discar som liknar frisbees och målet är att få discen att vila i korgen med så få kast som möjligt. 

Tänk på att ta med egna discar!

 

Jump and play

I Skövde kan du hoppa, studsa och skutta i stadens trapolinpark. Jumpyard Skövde hittar du på Stallsiken. Där kan du bland annat hoppa på trampoliner, i ninjabanan, i hopp-tv-spel eller flyga fram i Sky Riders. En aktivitet som passar perfekt för både barn och vuxna med hopp i benen. 

Kul på hjul på Billingen Skövde

I pumptrackbanorna uppe på Billingen fördriver både barn och föräldrar timmar i det böljande asfaltslandskapet. Här kan du på ett lekfullt sätt träna balans och teknik. De två pumptrackbanorna Nybörjaren och Utmaningen är gjorda i olika svårighetsgrader. Här hänger cyklister i alla åldrar, från det lilla barnet på springcykel till rutinerade tävlingscyklister. 

Psst! Du vet väl om att du kan ta bussen till Billingen? Låt busslinje 8 skjutsa dig från Resecentrum och upp till berget på bara några minuter. Cykel finns att hyra på plats i Billingecenter. 

 

Balthazar Science Center

Upplev och utforska naturvetenskap och teknik. På Balthazar får du testa olika interaktiva stationer och experiment, bygga, skapa och använda din kreativitet.

Prova hur det är att labba med mystiska pulver, bygg legomonster, testa hur det är att köra lastbil eller hitta spännande saker i gruvgången. Dessutom sätter Balthazars egen Makerverkstad fart på kreativiteten och här kan du skapa, uppfinna och bygga. På Balthazar Science Center finns något att upptäcka för alla med barnasinnet kvar.

 

På äventyr i Skogsmulleriket

Oavsett väder lockar Skogsmulleriket många nyfikna barn året runt. Det är en riktig pärla för dig som vill uppleva och lära dig mer om naturen. Längs en tillgänglighetsanpassad slinga runt Åsbotorpsjön på berget Billingen kan du titta in hemma hos Skogsmulle, Fjällfina, Nova, och Laxe. Kanske skymtar ni även Billingetrollet i närheten av hans grotta? 

Ett mysigt utflyktsmål där det även finns grillplatser och vackra utsiktsplatser över Skövde längs vägen. Ta med familjen till Skogsmulleriket du också! Här finns massor att utforska.

 

See you on Stella´s

På Stellas Lekland får barn vara barn. Hoppa högt i studsmattorna, klättra runt i hinderbanor och höga torn eller swischa iväg i böljande rutschkanor. På Stellas Lekland har man inte tråkigt. Förutom lek och skoj finns även en servering där du kan ta en paus i lekandet för lite fika eller varm mat. 

 

Dubbelt upp i bowling

Det finns många anledningar till en aktiv, men avslappnad dag tillsammans i Skövde. Vad sägs om att utmana varandra i några matcher bowling? 

Precis innanför portarna till Arena Skövde hittar du Nöjesarenan. Här kan ni välja mellan klassisk bowling eller populära Interactive bowling när banan fylls av färger, animationer och rörelse. Här kan ni även äta gott och möta varandra i basket och shuffleboard. 

På Gustav Adolfs Gata, inte långt från shoppingen på Elins Esplanad, hittar ni Ten Lanes. Här äter ni lunchen i restaurangen, gör en strike i bowling eller utmanar barnen i biljard och shuffleboard. 

Game, set, match

Haka på den populära sporten padel! I Skövde är möjligheterna till en match i padel stora då det finns gott om padelhallar. Padel är en sport som passar alla och kan utövas av människor i alla åldrar utan förkunskaper.

Man skulle kunna säga att det är en blandning av tennis och squash som alltid spelas på fyra personer. Vinner gör du genom game och set, precis som i tennis. Vi har samlat alla padelhallar och banor på samma ställe så att du enkelt ser var du kan spela. 

 

Familj som busar i sängen.

Boka boende och stanna längre

Förläng heldagen till en helg! Boka boende och kombinera flera aktiviteter för en händelserik helg tillsammans. 

Familjevänligt? Javisst!

Ibland är det svårt att hitta en restaurang som tillgodoser hela familjens behov. Vi tipsar om restauranger i Skövde som välkomnar stora och små gäster.