({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Cyklister på en somtig cykelväg

11 cykeltips

Upplev Ulricehamn på två hjul. Att cykla tillsammans är ett fantastiskt sätt att upptäcka omgivningarna på. Susa utmed sjön på den asfalterade banvallen, ge dig ut i bygden på de lågtrafikerade vägarna eller använd cykeln som ett miljövänligt alternativ att förflytta dig på mellan stadens centrala sevärdheter. På cykel kommer du närmare där du både kan höra och känna din omgivning - samtidigt som du transporterar dig på ett effektivt sätt.

1. Hjälm - För säkerhet och för att vara en bra förebild. Tänk på att alla barn och ungdomar under 15 år ska ha hjälm på sig när de cyklar och blir skjutsade.

2. Kolla utrustningen - Se till att du har pumpade däck, tydliga reflexer och fungerande bromsar och plingklocka.  Olja kedjan regelbundet så håller cykeln för fler äventyr.

3. Badkläder - Det kan bli svettigt. Gå aldrig miste om en vacker badplats och ett uppfriskande dopp. 

4. Barn - Tänk på att barn ofta har färre växlar och behöver därför trampa mer och blir trötta snabbare. Tips för att hålla humöret uppe är att ta med sig ett färdigt matpaket eller fikapåsa från någon av stans restauranger eller kaféer.

5. KartaOavsett om du cyklar på en uppmärkt led eller inte kan det vara bra att ha med sig en karta. Antingen för att inte cykla vilse, eller kanske för att upptäcka nya vägar och gömställen. På Ulricehamns Turistbyrå finns kartmaterial för de olika lederna i kommunen. 

6. Ta dig tid - Passa på att släppa tidspress och prestation. Stanna istället till när du vill och ta många raster och fikapauser. Ta till vara på tiden och njut av naturen med familj och vänner. 

7. Mobil och kameraKom ihåg att ladda mobilen och kameran för att kunna bevara det du ser i din omgivning samt att kunna kontakta någon om något inträffar.

8. Cykelplåster - Den dagen du står med punktering kommer du tacka dig själv.

9. Signalera - Det är enkelt att glömma bort sig en vacker sommardag i naturen när du flyger fram på cykeln. Tänk på att det finns fler som är ute och njuter, antingen till fots eller bil. Titta upp och signalera om du ska stanna eller svänga.

10. Stanna - Titta upp och stanna om du ska plocka ut saker ur väskan eller kolla mobilen. Diket är inte alltid gemytlig för fall i shorts, än värre är mötande trafik.

11. Drick - och det ordentligt!