({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Upplev Ulricehamn på två hjul

    Fotograf: MATS LIND mats@matslind.com

95 km bilfria och asfalterade banvallar i Ulricehamn.

Här kan du susa fram med cykeln, ta en tur på inlines eller med rullskidor. Banvallarna lämpar sig också väl för dig som har begränsad rörlighet och kanske sitter i rullstol eller permobil.

Åsunden runt

Åsunden runt är en härlig rundslinga på cykel på totalt 42 km. Med utgångspunkt från Ulricehamn cyklar man utmed Ulricehamns långsmala sjö Åsunden med utsikt över granskogsklädda kullar och lövrika bygder.

Sjuhäradsrundan

Med hundratals sjöar, djupa skogar, ett rikt naturliv och vägar kantade av blommor så är det här en vacker plats att uppleva på cykel – i din egen takt. Cykelleden är en rundslinga på 15 mil och 12 mil är helt bilfria. Välj själv om du vill cykla på en dagstur eller dela upp det på flera dagar med trevligt boende.

Ätradalsleden

Mellan Falköping och Falkenberg slingrar sig Ätradalsleden fram genom ett landskap där variationen i naturen är stor med öppna landskap, milsvida skogar och närhet till vatten. Sträckan är totalt 197 km, där 146 km är på banvall och resten på naturskön landsväg som slingrar sig genom naturreservat.

Familjeäventyr längs Sjuhäradsrundan

Bilfria, barnvänliga cykelvägar, vacker natur och svalkande dopp. En cykelsemester som bjuder på massor av spännande upplevelser och har allt ett familjeäventyr ska innehålla. 12 av de 15 milen är helt bilfria.

Änglaleden

Den 37 km långa leden går i huvudsak på små landsvägar, byvägar och skogsvägar i Änglagårdsbygden. Det var här historien om Änglagård började att växa.

Boka ett paket!

Ett bra sätt att upptäcka nya platser och natursköna småvägar. Våra bilfria cykelvägar sträcker sig från norr till söder genom hela Ulricehamn. Boka ett av våra cykelpaket och kombinera en naturupplevelse med mysigt boende.

Upptäck bygden med audioguide

Med audioguider blir du på ett spännande och lättillgängligt sätt guidad i våra omgivningar. Vi har valt ut ett femtiotal sevärdheter och platser som du kan lyssna på och lära dig mer om. Vi vill genom dessa guider skapa ett mervärde för dig.

Bagagetransport

Bagagetransport är en tjänst som enkelt fraktar er packning i samband med cykelturen. Bokning av bagagetransport sker online.