({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Cykla i Ulricehamn

Upptäck Ulricehamn på två hjul

Med natursköna småvägar, bilfria banvallar och ett fantastiskt utbud för mountainbikeåkare har Ulricehamn blivit en cykeldestination att räkna med. Ulricehamn är en del av Sjuhärad och ligger i Västsveriges inland, en timme öster om Göteborg. Här hittar du långa cykelturer eller kortare dagsrundor med historiska inslag. Terrängen är kuperad men tack vare de asfalterade järnvägsspåren har man lyckats skapa platta, fina leder som gör färden såväl unik som njutningsfull.

70 km bilfria och asfalterade banvallar

Här kan du susa fram med cykeln, ta en tur på inlines eller med rullskidor. Banvallarna lämpar sig också väl för dig som har begränsad rörlighet och kanske sitter i rullstol eller permobil.

Cykelsemester och cykelpaket

Ett bra sätt att upptäcka nya platser och natursköna småvägar. Boka ett av våra cykelpaket och kombinera en naturupplevelse med mysigt boende. Ulricehamn är ett perfekt resmål för dig som vill upptäcka Sverige på två hjul.

Våra mest populära cykelturer

 

De mest uppskattade cykelturerna i Ulricehamn är 

Åsunden Runt
Änglaleden
Sjuhäradsrundan
Ätradalsleden

 

Flera av dessa går bitvis på den asfalterade banvallen. Välj den som passar dig bäst. 

Åsunden runt

Åsunden runt är en härlig rundslinga på cykel på totalt 42 km. Med utgångspunkt från Ulricehamn cyklar man utmed Ulricehamns långsmala sjö Åsunden med en...

Änglaleden

Den 37 km långa leden går i huvudsak på små landsvägar, byvägar och skogsvägar i Änglagårdsbygden. Det var här historien om Änglagård började att växa.

Sjuhäradsrundan

Med hundratals sjöar, djupa skogar, ett rikt naturliv och vägar kantade av blommor så är det här en vacker plats att uppleva på cykel – i din egen takt....

Ätradalsleden

Mellan Falköping och Falkenberg slingrar sig Ätradalsleden fram genom ett landskap där variationen i naturen är stor med öppna landskap, milsvida skogar och...

Fina landsvägar kring Ulricehamn

I Ulricehamn hittar du fina landsvägar för landsvägscykling i böljande landskap med vackra vyer. Flera av landskapsvägarna har lite trafik. Ulricehamns Turistbyrå har tillsammans med den lokala cykelprofiel Pär Carlzén tagit fram flera fina cykelturer.

Cykla mountainbike på Lassalyckan

Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn är ett riktigt sportcentrum med oändliga möjligheter för cyklister. Här finns flera mountainbike-leder, pumptrack och riktigt bra service.

MTB-leder och teknikspår

På Lassalyckan finns flera leder för MTB-cykling, samt tre stycken teknikstigar med olika tekniska svårigheter och diverse hinder.

  • Blå teknikstig 4,5 km
  • Röda teknikstig 7 km
  • Svart teknikstig 12 km

Familjevänlig anläggning

Lassalyckan är en spännande plats för alla åldrar. Cykelmässigt finns det enklare leder, samt att området är fullt av andra familjevänliga aktiviteter. På området finns även gott om grillplatser, vindskydd och andra smultronställen för picknick. 

Pumptrack

Träna din teknik och känn pulsen öka i Lassalyckans pumptrackbana.  Banan är öppen dygnet, är helt gratis att använda och passar såväl nybörjare som proffs. Det finns också ett torn och en ramp med hopp.

Allting samlat

Lassalyckan är ett Officiellt Vasaloppscenter. Här finns all service i form av gratis parkering, dusch, bastu, cykeltvätt och cykelpump. På området finns även hotell, sportbutik, gym, konstgräsplaner, ishallar, wakeboardanläggning och mycket mer.

Familjeäventyr längs Sjuhäradsrundan

Bilfria, barnvänliga cykelvägar, vacker natur och svalkande dopp. En cykelsemester som bjuder på massor av spännande upplevelser

Helhetslösningar inom cykling

Mixa frilufslivet med bekvämt boende och få till bagagetransport.

9 tips för cykelturen

1. Använd hjälm. För säkerhet och för att vara en bra förebild. En självklarhet. 

2. Checka utrustningen. Se till att du har pumpade däck, tydliga reflexer, fungerande bromsar och plingklocka. Ta med ett litet reprationskit för att kunna hantera en punktering. 

3. Ta med badkläder. Gå inte miste om en vacker  badplats och ett uppfriskande dopp bland någon av alla glittrande sjöar. 

4. Håll humöret uppe. Ta med matsäck och se till att ta gott om pauser för att orka med äventyret. 

5. Karta. En hederlig karta är aldrig fel på en cykeltur, oavsett om du cyklar på uppmärkt led eller fritt. På Ulricehamns Turistbyrå finns kartmaterial för de olika lederna i kommunen. 

6. Stressa inte. Stanna och njut under din cykeltur. Ta många raster och fikapauser

7. Drick - och det ordentligt. Se till att ta med rejält med vatten. På vissa leder kan det vara flera mil till närmaste vattenkran. 

8. Signalera. Det är enkelt att glömma bort sig en vacker sommardag i naturen när du flyger fram på cykeln.Tänk på att det finns fler som är ute och njuter, antingen till fots eller bil. Titta upp och signalera om du ska stanna eller svänga.

9. Gör det enkelt. Här finns möjlighet att hyra cykel och färdiga cykelpaket inför din semester. Ta kontakt med oss på Ulricehamns Turistbyrå  om du vill ha fler tips inför din cykelsemester.