({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
En asfalterad cykelväg strax intill en sjö

Fotograf: Cykla och vandra i Sjuhärad

Cykla på våra bilfria banvallar

Ta chansen och upptäck Ulricehamn på cykel. På natursköna småvägar och bilfria banvallar kan du njuta av tystnaden och ta del av ett spännande utbud av aktiviteter och sevärdheter. Ulricehamn har på några få år blivit känt som en populär cykeldestination med bilfria banvallar. Servicen på och runt lederna utökas med det växande cykelintresset. Här får du en varierande upplevelse med alltifrån vackra sjönära grillplatser till medeltida sevärdheter och mysiga caféer.

 

70 km bilfri asfalterad banvall

På banvallen som sträcker sig rakt igenom Ulricehamn kan du susa fram med cykeln, ta en tur på inlines eller med rullskidor. Banvallarna lämpar sig också väl för dig som har begränsad rörlighet och kanske sitter i rullstol eller permobil. Helt ostörd från biltrafik kan du ta dig fram och njuta av vår vackra natur. Söder över breder sjön Åsunden ut sig längs med leden och norrut på den gamla ridvägen genom Ätrans dalgång cyklar du genom ett 6000 år gammalt kulturlandskap.

Cykelturer

Sätt ihop din egen cykeltur eller välj någon av de uppmärkta lederna som finns utmed banvallen.

Vi kan bland annat rekommendera Ätradalsleden som slingrar sig fram mellan Falköping och Falkenberg på sina 199 km. Där möter ni ett fantastiskt landskap där variationen i naturen är stor med öppna landskap, milsvida skogar och närhet till vatten.

Sjuhäradsrundan är en annan tur som vi varmt kan rekommendera. 12 av 15 mil är helt bilfritt - en utmärkt cykelupplevelse för hela familjen. Njut av vinden i håret, det vackra kulturlandskapet och av den platta och asfalterade cykelleden som tar dig genom kuperad natur – utan att du behöver kämpa så mycket i backarna. Sjuhäradsrundan går till största del på den gamla banvallen. Det innebär att du kommer att passera flera vackra stationsbyggnader, gamla järnbroar – och bitvis cyklar du över grantopparna! Läs mer om familjeäventyr längs Sjuhäradsrundan!

Upptäck bygden med audioguide

Med audioguider blir du på ett spännande och lättillgängligt sätt guidad i våra omgivningar. Vi har valt ut ett femtiotal sevärdheter och platser som du kan lyssna på och lära dig mer om. Vi vill genom dessa guider skapa ett mervärde för dig som passerar på cykel! Hitta auidoguiderna här.

 

 

 

Cykla i Ulricehamn