({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Jan Töve

Blidsbergs spår & leder
Blidsberg, Ulricehamn

Spår & leder i flera distanser. 1,1-10.3 kilometer

Enklare vandringar bland bygd och grön skönhet. Från Ulricehamns centrum är det 20 minuter med bil, enkel landsväg till Blidsberg. En mysig tätort med lanthandel, litet bibliotek, skola och verkstad. Glöm inte besöka Basta Kvarncafé.

Snabbfakta

Längd: 1,1 - 10,3 kilometer

Svårighetsgrad: Lätt/Medel

Terräng: Små skogsstigar och hagmarker till grusvägar

Ledkarta

Bygdegårdsföreningen i Blidsberg sköter om spårområdet i Påarp. Här finns utegym, trivsamma vandringsleder, aktivitetsrundor samt en mountainbikeled. De flesta besökare startar vid den stora parkeringen vid bygdegården och följer grå skyltning till utegymmet och start/mål för spårområdet. Om du parkerar och startar vid Bygdegården får du alltså lägga på drygt 1 km till i vardera riktning.

Skylt med olika vandringsleder

Fotograf: Blidsbergs Bygdegård

Anslutning från bygdegården 1,1 kilometer (Grå)

Följ grå skyltar till start och målområdet vid utegymmet.

Vandringsled: Aktivitetsrundan 2,8 kilometer (Grön)

Det gröna spåret är ett roligt alternativ, både för barn och vuxna. Längs Aktivitetsrundan finns 12st stationer med olika fysiska övningar. Varje station har en övning anpassad för barn och en för vuxna. Se separat information vid start/mål.

Vandringsled: Källeberg 3,8 kilometer (Blå)

Det mest populära motionsspåret. En härlig blandning av allt vad Påarpskogen och ängarna vid Källeberg har att erbjuda.

Vandringsled: Målarp 6,4 kilometer (Vit)

Första halvan går norrut i vacker skogsmiljö som vid Målarp övergår till Börstigvägen (grusväg). Grusvägen följer man sedan tillbaka till start/mål.

Vandringsled: Gunnarp 6,7 kilometer (Gul)

Motionsspåret går norrut till Humla/Gunnarp och därefter söderut via gamla järnvägen och Humlas vattendammar och fortsätter vidare genom Källebergs ängar tillbaka till start/mål.

MTB: Utmaningen 10,3 kilometer (Röd)

Utmaningen är ett motionsspår som utnyttjar terrängen till en härlig utmaning. Det röda spåret är populärt hos mountainbikecyklister och terränglöpare. Spåret har sex stravasegment och korsar vid flera tillfällen skogsvägar vilket skapar möjlighet att vända tillbaka mot start/mål om man inte önskar fullfölja hela varvet. Notera att man tillåter cykling i båda riktningar.

Läs mer om MTB i Blidsberg

Vandringsled: Tipspromenad 3,3 kilometer (Orange)

Under säsong arrangeras månadsvis tipspromenad. Tipslapparna lämnas in i tipslådan vid Bygdegårdens parkering.

Få reda på mer

 

God fika på Basta Kvarn

Stanna till på Basta Kvarn, en renoverad 1800-talskvarn med kaféverksamhet vid Ätrans strömmande vatten. Njut av fika på någon av de gröna små öarna, ät lunch i den anrika kvarnbyggnaden eller mata fiskarna i dammen. 

Basta Kvarn

 

Fakta om leden

Ungefärlig tid:

GUL 1 timme 40 minuter. VIT 1 timme 35 minuter. BLÅ 1 timme. Startar du vid bygdegården får du lägga till totalt 30 min för gul och blå samt 20 min för vit.

Tänk på:

Alla leder utom Aktivitetsrundan (grön) går genom beteshagar där djur kan vistas vissa tider på året. Det är alltid möjligt att passera men visa respekt för djuren. Vill man ha med sig mellanmål och en kaffetermos så finns några rastplatsbord utplacerade. Man får dock inte att grilla i området.

Start och mål:

Blidsberg. Gärna vid Bygdegården. 

Hitta hit:

Kommunikationsmedel: Buss från Ulricehamns busstation. Buss 209 (mot Falköping)  eller buss 265 (mot Trädet) till Blidsberg. Samma linje tillbaka. Ta reda på avgångstiderna i förväg! Det finns goda bussförbindelser till Ulricehamn både från Jönköping och Borås.

Karta:

Här hittar du en digital karta i Google Maps över de vanligaste lederna: Digital googlekarta

Karta för utskrift/nedladdning

Snabbfakta

Längd: 1,1 - 10,3 kilometer

Svårighetsgrad: Lätt/Medel

Terräng: Små skogsstigar och hagmarker till grusvägar

Ledkarta

Kontaktinformation

Blidsbergs bygdegård / Viktmagasinet

Orvar Pettersson


Telefon: +46 766 43 66 66


E-post: Skicka E-post