({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Flygbild över ett snötäckt Billingen

    Fotograf: Tobias Andersson

Billingen Skövde - ett berg att älska!

Det är lätt att bli förälskad i Billingen och har du en gång besökt berget är det inte svårt att förstå varför Skövdebon är stolt över sitt berg. Skövde ligger på sluttningen av Billingen med bara 3 kilometer från stadskärnan. Här finner du vandringsleder som bjuder på storslagna naturupplevelser, grillplatser, sjöar, utomhusbad och aktivitetsplats som inbjuder till härliga dagar för hela familjen. Vintertid förvandlas Billingen till ett riktigt vinterparadis. 

Upplev Billingen du med!

Billingecenter

Allt på ett ställe! Här finner du värmestuga, sportbutik för uthyrning, vallabod/cykelmek och omklädningsrum. 

Två kvinnor vandrar på Rosenstigen.

Grön vintervandring

Vandring på sommaren är en populär aktivitet, men vad många inte tänker på är att det går precis lika bra att vandra på vintern. Varför sluta uppleva naturen bara för att temperaturen sjunke...

Solen stiger över horisonten vid Ryds Grottor

10 tips på mysiga utomhusaktiviteter

Bara för att det är vinter och kallt betyder det inte att du måste stänga in dig och vänta på våren. Våra 10 bästa tips för en härlig picknick utomhus i vinter-Skövde.

En skrattande familj står med klättrarutrustning redo att börja klättra upp i en höghöjdsbana. De har blå hjälmar och orange selar.

Utmaning på nya nivåer

Klättra bland trädtopparna eller utmed bergskanten? Här på Billingen kan du prova båda! Klättringen kör igång 1 april men du kan boka din plats redan nu!

Tips på din nästa upplevelse på Billingen

Officiellt Vasaloppscenter

Vasaloppet har utsett Billingen Skövde till officiellt vasaloppscenter. Det innebär att Billingen har det som krävs för att vara den ultimata platsen att träna inför något av vasaloppen.

Man stående i en sportbutik

Vasaloppscoach

Patrik Johansson som äger Träningskonsulten är nu utsedd till officiell Vasaloppscoach inom disiplinen skidor. Boka in allt från privat träning och fystester till träningsläger.

Rullskidor - inspirationsbild

Vasaloppets test- och hälsopartner

Gör ditt Vasaloppsdeltagandet till en ännu bättre upplevelse och till en långsiktigt positiv effekt av din träning. 

Kvinna står med stavar i en sportbutik. En manlig expedit sitter och plockar fram något till henne. I bakgrunden är en hel vägg med längdskidor.

Vasaloppsbutik

I Billingecenter hittar du Träningskonsultens sportbutik. Här kan du få hjälp att hyra eller köpa din sportutrustning, cyklar, skidor, tillbehör m.m. 

Delad glädje = dubbel glädje!

Dela din upplevelse på Billingen Skövde med andra genom att tagga dina bilder när du besöker Billingen. 

Upplev mer av Skövde!

Skövde ligger vid platåberget Billingen. Här, mellan Vänern och Vättern, kan du njuta av lokala matupplevelser, evenemang, kultur, historiska sevärdheter och friluftsliv.

I Skövde är det löjligt nära till både natur och stadskärna. En av många fördelar med en mellanstor stad mitt i ett storslaget landskap. 

Ready, set, enjoy!