({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Två personer står och tittar ut över en utsikt

Fotograf: Tobias Andersson

Billingen Skövde - ett berg att älska!

Det är lätt att bli förälskad i Billingen och har du en gång besökt berget är det inte svårt att förstå varför Skövdebon är stolt över sitt berg. Skövde ligger på sluttningen av Billingen med bara 3 kilometer från stadskärnan. Här finner du vandringsleder som bjuder på storslagna naturupplevelser, grillplatser, sjöar, utomhusbad och aktivitetsplats som inbjuder till härliga dagar för hela familjen. Vintertid förvandlas Billingen till ett riktigt vinterparadis. 

Upplev Billingen du med!

NYHET: Nu bygger vi nya cykelleder!

Nu är det äntligen dags att sätta spade och skopa i marken för att skapa roligare och mer tillgängliga MTB-spår på Billingen Skövde. Med start måndagen den 24 april och med fortsättning under 2023 och 2024 kommer det att skapas flera nya attraktioner i cykelväg. Totalt är det sex olika satsningar inom cykel som nu görs på Billingen Skövde.

En tidig sommarmorgon vid Billingebadet. Strålande solsken på klarblå himmel, med bara små duntussar till moln som moln. Bassängerna ligger vid kanten av berget Billingen, nedanför ser man staden Skövde.

Blöta äventyr

På bergskanten med en milsvidd utsikt över Skövde ligger Billingebadet. På lördag den 10 juni öppar utomhusbadet upp för sommarsäsongen.

Sängbord med 70-talsinspirerad lampa, kaffekopp, läppstick bredvid en säng.

Hotellet från 70-talet får nytt liv

Den 16 juni öppnar Billingehus upp 150 av sina 240 hotellrum. Efter en lång tid i dvala har nu Heinemans karaktäristiska byggnad, som blickar ut från berget över Skövde, fått sig en rejäl om...

Tips på evenemang på Billingen Skövde

Vandring vid Höjentorp

Möt våren utmed vandringsleden

Platåbergslandskapet kring Billingen är magiskt. Här finns allt från öppna fält, höga diabaspelare, löv- och barrskog, sällsynta orkidéer och blommande körsbärsdalar. Möt våren utmed våra va...

Två män cyklar på mountainbike i skogen

Billingen på två hjul

Vad sägs om att uppleva Billingens skogar från cykelsadeln? På Billingen finns drygt 25 kilometer långa mtb-spår, två asfalterade pumptracks, en kul teknikpark och det utmanande endurospåret...

En skrattande familj står med klättrarutrustning redo att börja klättra upp i en höghöjdsbana. De har blå hjälmar och orange selar.

Utmaning på nya nivåer

Klättra bland högt upp bland trädtopparna eller utmed bergsväggen? Här på Billingen kan du prova båda! 

Officiellt Vasaloppscenter

Vasaloppet har utsett Billingen Skövde till officiellt vasaloppscenter. Det innebär att Billingen har det som krävs för att vara den ultimata platsen att träna inför något av vasaloppen.

Man stående i en sportbutik

Vasaloppscoach

Patrik Johansson som äger Träningskonsulten är nu utsedd till officiell Vasaloppscoach inom disiplinen skidor. Boka in allt från privat träning och fystester till träningsläger.

Rullskidor - inspirationsbild

Vasaloppets test- och hälsopartner

Gör ditt Vasaloppsdeltagandet till en ännu bättre upplevelse och till en långsiktigt positiv effekt av din träning. 

Kvinna står med stavar i en sportbutik. En manlig expedit sitter och plockar fram något till henne. I bakgrunden är en hel vägg med längdskidor.

Vasaloppsbutik

I Billingecenter hittar du Träningskonsultens sportbutik. Här kan du få hjälp att hyra eller köpa din sportutrustning, cyklar, skidor, tillbehör m.m. 

Delad glädje = dubbel glädje!

Dela din upplevelse på Billingen Skövde med andra genom att tagga dina bilder när du besöker Billingen. 

Upplev mer av Skövde!

Skövde ligger vid platåberget Billingen. Här, mellan Vänern och Vättern, kan du njuta av lokala matupplevelser, evenemang, kultur, historiska sevärdheter och friluftsliv.

I Skövde är det löjligt nära till både natur och stadskärna. En av många fördelar med en mellanstor stad mitt i ett storslaget landskap. 

Ready, set, enjoy!