({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Skidåkare svischar förbi i spåren en vinterdag på Billingen Skövde.

    Fotograf: Tobias Andersson

Billingen Skövde - ett berg att älska!

Det är lätt att bli förälskad i Billingen och har du en gång besökt berget är det inte svårt att förstå varför Skövdebon är stolt över sitt berg. Billingen är en del av staden Skövde. Med bara 3 km från Skövdes stadskärna finner du här vandringsleder som bjuder på storslagna naturupplevelser, grillplatser, sjöar, utomhusbad och aktivitetsplats som inbjuder till härliga dagar för hela familjen. Vintertid förvandlas Billingen till ett riktigt vinterparadis. Upplev Billingen du med!

Händer på Billingen Skövde

Vinter på Billingen

Är du redo? Hoppas du vallat skidorna för nu öppnar vi säsongens första längdskidspår! Glid in på vår vintersida för mer information.

Spårstatus på Billingen

Vi har öppnat upp de första spåren för säsongen och jobbar på fler. Se aktuell spårstatus

Ta bussen till Billingen

Snart kan du resa hållbart och enkelt upp till Billingen med buss. Från den 12 dec kan du ta dig enkelt upp till Billingen med Västtrafiks busslinje 8. Ett perfekt sätt att ta dig hållbart till alla aktiviteter uppe på vårt fina berg.

Barnens Billingen

På Billingen finns något för hela familjen och det händer nästan alltid spännande grejer, speciellt för dig som vill skippa tjatiga föräldrar o...

Billingetrollets Trollstig

Vandra i Billingetrollets fotspår. Utmed trollstigen finns stationer där du får uppleva spännande och roliga aktiviteter. Vid varje station finns en låd...

Skridskoåkning

Intill Billingecentret ligger isbanan som nu har ett alldeles nybyggt tak! Du betalar enkelt via Swish och hittar alla tider här.

🚧 Vi bygger om!  🚴‍♀️🏃

 
Arbetet inför SM-veckan 2023 är i full gång och vi har påbörjat bygget av SM-skidpår på Billingen. Detta innebär att vi måste stänga av;
🏃🏽‍♀️ Lila milen/Helena 10:an till och med vecka 50.
 🚴🏼‍♂️ Cykelspåren Blå/Indigo och Röda/Pulsen vardagar kl. 06.00-16.00 till och med vecka 50. 
 
 🚴🏼‍♂️ Slangbellan (grön) och nya röda spåret Homerun är öppet som vanligt!
 
Visst är det kul när det händer grejer och tack för att du tar hänsyn till avstängningarna när vi bygger om.💚
 

Delad glädje = dubbel glädje!

Dela din upplevelse på Billingen Skövde med andra
genom att tagga dina bilder när du besöker Billingen. 

Följ med på en geologisk tidsresa!

Billingen är det största av Västergötlands platåberg. I vårt landskap finns inte mindre än 15 platåberg vilket gör området unikt i världen. Därför pågår ett projekt med att ansöka om att få bli Sveriges första geopark.