({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Skövde /
  • Natur & uteliv - barmark

 

Vilket blir ditt nästa äventyr?

Naturen kring Skövde är vacker och storslagen. Dess variation skapar rätt förutsättningar för att bland annat vandra, cykla, fiska och upptäcka många spännande sevärdheter. Med andra ord finns här gott om möjligheter för roliga äventyr i naturen!

 

3 anledningar att utforska naturen i Skövde

Cyklister som återhämtar sig efter att ha cyklat MTB på Billingen.

Billingen

Upplev Skövdebornas favorit Billingen - ett berg att älska. 

Utsikt över ett blommande Valleområde i solnedgång.

Vallebygden

Lika idylliskt och vackert när körsbärsträden blommar som i sin färgglada höstskrud. 

Vandring vid Hornborgasjön

Hornborgasjön

En levande bygd att besöka och återkomma till året om.

Platåbergens Geopark

Sveriges första Unesco Globala Geopark

Runt om i Västra Götaland finns 15 platåberg som tillsammans utgör Platåbergens Geopark. Platserna har ett geologiskt värde och bjuder på unika fenomen och platser som bara finns här. Hitta dina favoritplatser och förundras över de vågräta berghällarna, den spännande kultur-och industrihistorian och vad bergen bidragit med för både människa, natur-och djurliv. Och framför allt vad bergen betyder än idag för dessa platser.

Låt dig inspireras!

Ett skepp kommer lastat med inspiration! Ibland är det svårt att veta vad man är sugen på att göra. Låt oss ge dig några förslag på saker att hitta på

Allemansrätten - Vad gäller när du vistas i naturen?

I Sverige har vi allemansrätten, en unik möjlighet som gör att vi alla kan vistas i naturen i stort sett var vi vill. Så fort du exempelvis är ute och vandrar, tältar eller plockar bär och svamp i skogen använder du dig av allemansrätten. Det är en gammal sedvana där vi har många rättigheter, men också skyldigheter vars regler bör respekteras så att vi alla kan fortsätta njuta av allemansrätten.