Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Skogsmulles koja skymtar bakom några grenar från en gran.

    Fotograf: GUSTAF ADOLFSSON

  • Fotograf: Mårten Bergkvist

Skövde med liten plånbok

Häpnadsväckande naturupplevelser, informativa app-vandringar och föremål från förr - det behöver inte vara dyrt för att vara roligt!

Både i och runtom Skövde kryllar det av aktiviteter som inte behöver kosta så mycket. Här har vi listat några guldkorn som ger dig mer pengar över i plånboken och som fungerar både soliga dagar och när regnet smattrar mot rutan.  

Skövde Streetmuseum | Med appen Skövde Streetmuseum i handen passerar du på din vandring byggnader och konstverk som bär på spår av olika tider och påminner om en svunnen tid som du nu kan återuppleva. En guide som finns tillgänglig för dig dygnet runt oavsett tid, väder och årstid.

"Psst! Missa inte vandringen "Från spelens värld" som via några av Skövdes elskåp visar konst från dataspel som utvecklats i Skövde" 

 

Skogsmulleriket på Billingen | Besök Skogsmulle och hans vänner i Skogsmulleriket runt Åsbotorpsjön på berget Billingen. Kika in i husen och utforska omgivningarna. Här lär du dig massor om djur och natur, och kan dessutom leka på Fjällfinas naturlek. Ett spännande och tillgängligt utflyktsmål för hela familjen som är öppet året runt. 

  • Kvinna som håller i sin mobiltelefon. I telefonene får hon information om det folierade elskåpet i bakgrunden.

    Fotograf: Tobias Andersson

  • En familj som har picknick vid billingens utsiktsplats.

    Fotograf: Jesper Anhede

Billingen | Det är lätt att bli förälskad i Billingen och har du en gång besökt berget är det inte svårt att lista ut varför Skövdebon är stolt över sitt berg. Billingen är ett Vasaloppscenter med motions-, skid- och mountainbikespår av hög kvalité. Här finns vandringsleder med magiska naturupplevelser, grillplatser, sjöar, utomhusbad och aktivitetsplats som bjuder in till härliga dagar med familjen. Upplev Billingen du med!

Skövde Kulturhus | Mitt i Skövde centrum ligger Skövde Kulturhus. Kulturhuset blev det första i sitt slag i Sverige när det byggdes 1964 och samlade både teater, biograf, bibliotek och konsthall under ett och samma tak. Här samsas föreställningar på Skövde Stadsteater, tillfälliga och permanenta utställningar på Konsthallen och filmer på biografen årligen. Utöver detta bjuder biblioteket både på spännande föreläsningar och mysiga sagostunder, och i Konsthallen kan du gå på både visningar och föreläsningar. Kort och gott - här finns guldkorn för alla att upptäcka!

 

Skövde Kulturhus i kvällsskrud. Från alla fönster i tegelhuset lyser ett varmt gult ljus.

Fotograf: Tobias Andersson

 

Skövde Stadsmuseum | Skövde Stadsmuseum är platsen som ger liv åt Skövdes spännande historia med hjälp av stora samlingar av föremål, texter och fotografier. I museet kan du besöka den permanenta basutställningen, testa det interaktiva rummet och titta på de fantastiska museiföremålen i det öppna magasinet. Missa inte heller de tillfälliga utställningarna! Det kostar inget att besöka Skövde Stadsmuseum.

Andra läste också: