({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Skogsmulles koja skymtar bakom några grenar från en gran.

Fotograf: Gustaf Elias

Skövde med liten plånbok

Häpnadsväckande naturupplevelser, informativa app-vandringar och föremål från förr - det behöver inte vara dyrt för att vara roligt!

Både i och runtom Skövde kryllar det av aktiviteter som inte kostar så mycket. Här har vi listat några guldkorn som ger dig mer pengar över i plånboken och som fungerar både soliga dagar och när regnet smattrar mot rutan.  

 

SKOGSMULLERIKET PÅ BILLINGEN | Besök Skogsmulle och hans vänner i Skogsmulleriket runt Åsbotorpsjön på berget Billingen. Kika in i husen och utforska omgivningarna. Här lär du dig massor om djur och natur, och kan dessutom leka på Fjällfinas naturlek. Ett spännande och tillgängligt utflyktsmål för hela familjen som är öppet året runt. 

Fotograf: Gustaf Elias

 

BILLINGEN | Det är lätt att bli förälskad i Billingen och har du en gång besökt berget är det inte svårt att lista ut varför Skövdebon är stolt över sitt berg. Billingen är ett Vasaloppscenter med motions-, skid- och mountainbikespår av hög kvalité. Här finns mängder av naturupplevelser, och på fritidsområdet finns flera sjöar med grillplatser och vindskydd som passar perfekt om du vill njuta av en annorlunda måltid. På området finns också en rolig aktivitetsplats för barn, helt i trä.

Son och pappa på aktivitetsplats äventyret

Fotograf: Mårten BergkvistASPÖ GÅRD | Under sommarmånaderna kan du som besökare på Aspö gård hälsa på grisar, kor och getter. Du kan också klappa söta kaniner eller prata med ankor och höns. På området finns en hinderbana för barnen och en mindre badsjö. Som privatperson är det helt gratis att besöka gården under ordinarie öppettider. 

Fotograf: Micaela Persson


BAD OCH LEK I BOULOGNERSKOGEN |
I den mysiga, gröna parken Boulognerskogen kan hela familjen njuta i den lilla badsjön. Intill sjön finns grillplatser och en rolig lekplats för de små. Parken ligger bara ett stenkast från Skövde Resecentrum.

Fotograf: Mårten Bergkvist

 

HOPPA OCH LEK I KYRKPARKEN | I den lummiga miljön i Kyrkparken finns en inspirerande lekplats med svalkande vattenlek för varma dagar. Förläng lekstunden genom att köpa med en sallad från en närliggande affär eller restaurang i centrum. Tips! Ladda ner appen "Playway" för att se fler lekplatser i Skövde (och hela Sverige).

Fotograf: Tobias Andersson

SKÖVDE KULTURHUS | Mitt i Skövde centrum ligger Skövde Kulturhus. Kulturhuset blev det första i sitt slag i Sverige när det byggdes 1964 och samlade både teater, biograf, bibliotek och konsthall under ett och samma tak. Här samsas föreställningar på Skövde Stadsteater, tillfälliga och permanenta utställningar på konsthallen och filmer på biografen årligen. I konsthallen finns en speciell avdelning för barn där de kan gå på upptäcktsfärd bland konstverken, skapa sin egen konst på pixelväggen eller göra en stop motion-film. Helt gratis! 

Fotograf: Tobias Andersson

 

SKÖVDE STADSMUSEUM | Skövde Stadsmuseum är platsen som ger liv åt Skövdes spännande historia med hjälp av stora samlingar av föremål, texter och fotografier. I museet kan du besöka den permanenta basutställningen, testa det interaktiva rummet och titta på de fantastiska museiföremålen i det öppna magasinet. Missa inte heller de tillfälliga utställningarna! Det kostar inget att besöka Skövde Stadsmuseum. Många av stationerna i utställningen är interaktiva, perfekt för barn och vuxna som vill lära på ett lekfullt sätt!

 

BALTHAZAR SCIENCE CENTER | Balthazar, belägen i den västgötska staden Skövde, är en plats där människor i alla åldrar kan mötas och uppleva naturvetenskap, teknik och matematik i spännande och inspirerande miljöer. Runt om i utställningen, både inne och ute, finns experimentstationer där du får samarbeta, använda din kreativitet och lösa problem.

Fotograf: Tuana

 

 

Andra läste också: