({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Skogsmulle med en röd fjäder som sticker upp ur det rufsiga håret. Möter liten nyfiken pojke.

Fotograf: GUSTAF ADOLFSSON

Skogsmulleriket på Billingen

Besök Skogsmulle och hans vänner runt Åsbotorpsjön i Skogsmulleriket på Billingen. Kika in i husen och utforska omgivningarna. Ett spännande och tillgängligt utflyktsmål.

Skogsmulle och hans vänner

Skogsmulleriket är en riktig pärla för dig som vill uppleva och lära dig mer om naturen. Längs en tillgänglighetsanpassad slinga runt Åsbotorpsjön kan du titta in hemma hos Skogsmulle, Fjällfina, Nova, och Laxe. Kanske skymtar ni även Billingetrollet i närheten av hans grotta? 

Aktiviteter i husen

Skogsmulles koja
Gissa bajset- vilket bajs tillhör vilket djur?
Läs skogsmullesagan 

Fjällfinas kåta
Utanför kåtan ligger Fjällfinas naturlek, där kan du leka, träna motorik och balans.
I kåtan kan du se och känna på saker ifrån fjällen, exempelvis renskinn, norrsken och renhorn.

Billingetrollets grotta
Lyssna och läs historien om hur Billingetrollet blev till och provsitt i hans trolltron.
Lär dig mer om fågellivet på Billingen. 

Novas Rymdskepp
Se stjärnhimmelen genom den stora fönsterkupolen och testa Novas kontrollpanel. Känn på järnskrot och träna som en astronaut.

Laxes Bäverhydda
Fönster i golvet där man ser djurlivet i sjön. 

Husen är upplåsta varje dag mellan 08:00-20:00

Läs mer om figurerna som bor i husen!

Skogsmulles koja skymtar bakom några grenar från en gran.

Fotograf: Gustaf Elias


Appen Skogsmulleriket på Billingen

Friluftsliv möter digitala världen. Träffa Skogsmulle och hans vänner i 3D i den app som har tagits fram speciellt för Skogsmulleriket på Billingen. I appen får du följa med Skogsmulle på äventyr i Skogsmulleriket runt Åsbotorpsjön. 

Utmed slingan runt Åsbotorpsjön finns skyltar med scanningssymboler. Scanna symbolerna och lyssna på figuren som dyker upp, vad har hen att säga. Det blir ett äventyr med Skogsmulle och hans vänner för både stora och små. 

Appen är anpassad för barn i åldern 3-12 år och personer med funktionsvariationer. Med hjälp av bildsymboler från Widgit Go, som är ett hjälpmedel för kommunikation, språkutveckling och kognitivt stöd, kan appen även användas av icke svensktalande som kan förstå genom bildsymbolerna. Under inställningar i appen kan du välja att ha ljud på/av, text på/av och Widgitsymbolerna på/av. 

Appen finns tillgänglig att ladda ner från Google Play och App Store.
Integritetspolicy för appen Skogsmulleriket

 

Om Skogsmulle

Skogsmulle, barnens vän i naturen, skapades 1957 av Gösta Frohm, dåvarande friluftsdirektör på Friluftsfrämjandet. Han kännetecknas bland annat av sin vita näverhatt med lingonfärgad orrfjäder och svansen som han städar upp i naturen med. Skogsmulle ger barnen en känsla för naturen och allt som lever i den och har ett stort engagemang i natur- och miljöfrågor. Skogsmulleverksamheten riktar sig till barn som är 4–6 år gamla, men liknande verksamhet finns i Friluftsfrämjandet för både äldre och yngre barn. Skogsmulles motto är: Var rädd om naturen.

Om Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden, ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. Med över 108 000 medlemmar är Friluftsfrämjandets Sveriges största friluftsorganisation. De senaste fem åren har antalet medlemmar ökat med cirka 35 procent. Friluftsfrämjandet finns också i 500 förskolor och skolor genom I Ur och Skur, Skogsmulle i förskolan och Skogshjältarna.

 

 

Tillgänglighet och integration 

Skogsmulleriket på Billingen är ett projekt som finansieras av Allmänna Arvsfonden och lokala finansiärer. Det är en stor satsning på natur och friluftsliv på Billingen för målgrupperna barn och ungdomar med/utan funktionsvariationer samt med utländsk bakgrund.

 

Du kanske också gillar: