({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Tobias Andersson

Upplev vintern på Billingen 

På platåberget Billingen sinar aldrig utbudet av aktiviteter. Här finns alltid något att göra året om. Som officiellt Vasaloppscenter erbjuder Billingen Skövde fina längdskidspår i olika svårighetsgrader. Klappar hjärtat mer för snowboard och alpin skidåkning erbjuder Billingebacken fin utförsåkning med milsvid utsikt och en fun park. På området finns också en isbana under tak, pulkabackar, restaurang, sportbutik med uthyrning och flera mysiga grillplatser. Allt detta bara 3 kilometer från Skövde centrum.

Välkommen till vinterparadiset Billingen!

 

Längdskidåkning när den är som bäst

Till Billingen kommer skidåkare i alla åldrar för att njuta av fina preparerade skidspår. Här finns en av Sveriges längsta konstsnöanläggning med 11 kilometer elbelysta konstsnöspår med plats för både klassisk skidåkning och skatebädd. I Billingens skidspår trivs både nybörjaren och elitskidåkaren. 

Nära till aktiviteterna

Här är det nära till alla aktiviteter! Vill några i familjen kan åka längdskidor medan andra åker utför eller kanske tar en tur på skridskor eller i pulkan? Inga problem! Ni kan ändå ses enkelt och äta tillsammans. 

 

 1. Billingecenter med bland annat café och mat, sportbutik med skid- och skridskouthyrning, värmestuga, omklädningsrum och bastu. Öppna dörren och du är i skidspåren. Här snackar vi ski-in och ski-out! 
  Precis utanför Billingecenter mot skidspåren, finns även en pulkabacke.

 2. Start för längdskidspåren - Här finner du en av Sveriges modernaste och längsta konstsnöanläggning med 11 kilometer elbelysta konstsnöspår. 

 3. Slalombacke - med en nedfart, två liftar (en knapp- och en släplift) och en Fun Park med räcken och hopp i olika svårhetsgrader. Billingebacken med sitt unika läge inne i staden bjuder både på härlig skidåkning och strålande utsikt över Skövde stad. 

 4. Hotel Billingehus - hotell, restaurang, bar och bistro. Spaavdelning invigs till sommaren 2024 och en helt ny event- och kongressdel med utsikt över Skövde, invigs därefter. 

 5. Billingens Stugby & Camping - stugor, vandrarhemsrum och campingplatser. 

 6. Skogsmulleriket - Hälsa på Skogsmulle och hans vänner. Kika in i husen och lär er mer om djur och natur samtidigt som ni utforskar omgivningarna tillsammans. 

 7. Isbana med tak- åk skridskor utomhus men väderskyddad under tak. Har du inga skridskor kan du hyra inne i Billingecenter. Där kan du även värma medhavd mat i värmestugan eller köpa i cafét. 


  Ready, set, enjoy!

4 anledningar att ta med familjen till Billingen

Stanna längre och upplev mer!

Förläng din vistelse och boka övernattning på berget! Välj mellan hotell eller stuga med skidspåret alldeles utanför knuten eller centrumnära boenden bara en kort busstur från berget. Stanna längre och upplev mer av Billingen!


Upplev mer av Billingen

Ge mig mer inspiration

Upplev mer av Skövde!

Skövde ligger vid platåberget Billingen. Här, mellan Vänern och Vättern, kan du njuta av lokala matupplevelser, evenemang, kultur, historiska sevärdheter och friluftsliv. I Skövde är det löjligt nära till både natur och stadskärna. En av många fördelar med en mellanstor stad mitt i ett storslaget landskap. Ready,...