Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Overlay over image

    Fotograf: Tuana

Längdskidåkning

Billingens fritidsområde är officiellt Vasaloppscenter för längdskidåkning. Konstsnöspåret görs i ordning tidigt på säsongen och när snön lagt sig finns 40 km skidspår. Här finns även en slinga på Blängsmossen som påminner om norrländsk natur. Läs mer hos Skövde kommun om skidspåren, spårkort och spårstatus.

Slalom och Snowboard

Billingebacken ligger i Billingens fritidsområde. Backens läge vid bergsslänten ned mot staden bjuder på härlig skidåkning och strålande utsikt. Här finns en nedfart, två liftar och en Fun Park full med räcken och hopp i olika svårighetsgrader. Läs mer om Billingebacken hos Skövde kommun.

Stor passagerarbuss i vinterlandskap

Ta Billingen Skidexpress till berget!

Varje fredag till söndag mellan den 4 januari och 24 februari går det en gratis skidbuss till Billingen. Slipp krångel med takbox och ta bussen istället.

Hyra utrustning

Hyr enkelt din utrustning på plats i Skövde. Här finns utrustning för flera aktiviteter och årstider.

Skridskoåkning

Oavsett vad du är sugen på för typ av skridskoåkning finns det i Skövde. Här kan du välja mellan vädersäkert under tak inne på Billingehov eller naturnära på utomhusplanen uppe på Billingens...

Pulkaåkning

Pirret i magen, den kyliga luften som fyller lungorna och det klingande skrattet från barn som swishar ned för backarna. Finns det någon härligare vinteraktivitet än att ta med sig pulkan och ge sig...