({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Falköpings kommun

Tips på sommarutflykter

  • 01 jun, 2021

Falköping har mycket att erbjuda under sommaren med vacker natur, kultur och barnaktiviteter. Här nedan finner du några förslag till en sommarutflykt!

Tänk på!

Tänk på att hålla avstånd till varandra både ute och inne. Följ de restriktioner som finns. Om det är trångt på ett besöksmål så finns det alltid fler att välja bland! Ta inga onödiga risker, hemestra/semestra med sunt förnuft.


Hornborgasjön

Hornborgasjön är en av Europas viktigaste fågelsjöar och vid Fågeludden på sjöns östra sida, står ett naturum på pelare i vattnet. Här finns utsiktstorn och en utställning om fågellivet och sjön. Alldeles i närheten ligger Café Doppingen som bjuder vacker utsikt över Hornborgasjön från sin uteservering. Runt sjön finns flera fina vandringsleder i naturreservat. www.visithornborgasjon.se

Fotograf: Lukasz Warzecha LWimages Studio

Alphems Arboretum

Utanför Floby ligger parken Alphems Arboretum som är formad och planterad av lantbrevbäraren Frans Johan Gegerfeldt. Den är en av Sveriges största trädsamlingar. Mitt bland träden i parken ligger hans egen lilla stuga som han byggde 1903 och planterade ett par Amerikanska granar intill. I 50 år arbetade han med sin trädgård där han ville ha träd från hela världen. Anläggningen innehåller nu över 200 olika träd och buskar. Kaffestuga finns sommartid där du kan sitta på uteserveringen och njuta eller ta med dig en fikakorg ut i parken.
www.alphem.se

Ekehagens Forntidsby

Res tillbaka i tiden och upptäck hur människor och djur levde under forntiden. Inbäddat i en fridfull ekskog utanför Åsarp ligger forntidsbyn med stenåldershyddor, långhus med djur och åkrar från bronsålder samt en järnåldersgård med tillhörande smedja. I anslutning till byn finns café och restaurang. 
www.ekehagen.se

Fotograf: Tuana Fridén

Falbygdens Osteria

Falbygdens Osteria i Falköping är ett centrum för ostar och andra delikatesser. Här finns en 25 meter lång ostdisk med osterians egna ostar, importerade delikatessostar och ost från små lokala producenter. Du kan också njuta av restaurangens buffé eller handla i inredningsbutiken. 
www.falbygdensosteria.se

Fotograf: Tuana Fridén

Dalénium Science Center

På Dalénium finns experiment och upplevelser för stora som små. Det finns en spännande blandning av interaktiva stationer, experiment och vetenskapliga shower där din nyfikenhet, kreativitet och experimentlust tas tillvara. Öppet dagligen under sommaren!
www.dalenium.com


Cesarstugan, Bondens År

En spännande utställning för såväl stora som små. Här får du vandra genom en bondes liv under 1930- och 40-talets Sverige. Allt framställt med antika fordon, byggnader och redskap men inte minst femtio mycket verklighetstrogna vaxfigurer. På Cesarstugan finns också restaurang och café med stor uteservering och en härlig trädgård att sitta i.
www.cesarstugan.se

Fotograf: Tuana Fridén

Gudhems Klosterruin

En medeltida klosterruin med vackert läge och utsikt mot Hornborgasjön och platåbergen. Mest känd i Gudhem var drottning Katarina. När hennes make kung Erik Eriksson dog 1250, donerade hon en stor förmögenhet till Gudhem och flyttade dit. Det du kan uppleva på platsen idag är den vackra klosterruinen, ett litet klostermuseum och Gudhems församlingskyrka.
www.gudhem.se

Fotograf: Falköpings kommun

 Åsle Tå

Upplevelsemuseet Åsle Tå har Sveriges största bevarade samling av backstugor. Vandra längs den pittoreska tågatan och upplev en unik historisk miljö från 1700- och 1800-talen. Café Åsle Tå serverar hembakat fikabröd och smörgåsar.
www.asleta.se

Fotograf: Mårten Bergkvist

Tänk på att kika på öppettider innan ni ger er ut på utflyt eftersom de kan variera under säsongen. Fler utflyktstips och mer information hittar ni under fliken Se och Göra på vår webbsida!

Se och göra