({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Falköpings kommun

Tips på sommarutflykter

  • 08 jun, 2020

Falköping har mycket att erbjuda under sommaren med vacker natur, kultur och barnaktiviteter. Här nedan finner du några förslag till en sommarutflykt!

Hornborgasjön
Hornborgasjön är en av Europas viktigaste fågelsjöar och vid Fågeludden på sjöns östra sida, står ett naturum på pelare i vattnet. Här finns en utställning om fågellivet och sjön. I närheten finns också utsiktstorn och ett café. Mer information om Hornborgasjön på:  www.visithornborgasjon.se

Fotograf: Roger Borgelid


Alphems Arboretum
Utanför Floby ligger parken Alphems Arboretum som är formad och planterad av lantbrevbäraren Frans Johan Gegerfeldt. Den är en av Sveriges största trädsamlingar. Mitt bland träden i parken ligger hans egen lilla stuga som han byggde 1903 och planterade ett par Amerikanska granar intill. I 50 år arbetade han med sin trädgård, där han ville ha träd från hela världen. Anläggningen innehåller nu över 200 olika träd och buskar. Kaffestuga finns sommartid.


Ekehagens Forntidsby
Res tillbaka i tiden och upptäck hur människor och djur levde under forntiden. Inbäddat i en fridfull ekskog utanför Åsarp ligger forntidsbyn med stenåldershyddor, långhus med djur och åkrar från bronsålder samt en järnåldersgård med tillhörande smedja. I anslutning till byn finns café och restaurang. 

Fotograf: Tuana Fridén

Falbygdens Osteria
Falbygdens Osteria i Falköping är ett centrum för ostar och andra delikatesser. Här finns en 25 meter lång ostdisk med osterians egna ostar, importerade delikatessostar och ost från små lokala producenter. Du kan också njuta av restaurangens buffé eller handla i butiken. 

Fotograf: Tuana Fridén


Dalénium Science Center
Dalénium finns experiment och upplevelser för stora som små. Det finns en spännande blandning av interaktiva stationer, experiment och vetenskapliga shower där din nyfikenhet, kreativitet och experimentlust tas tillvara. Öppet dagligen under sommaren!


Cesarstugan, Bondens År
En spännande utställning för såväl stora som små. Här får du vandra genom en bondes liv under 1930- och 40-talets Sverige. Allt framställt med antika fordon, byggnader och redskap men inte minst femtio mycket verklighetstrogna vaxfigurer. På Cesarstugan finns också restaurang och café.

Fotograf: Cesarstugan


Gudhems Klosterruin
En medeltida klosterruin med vackert läge och utsikt mot Hornborgasjön och platåbergen. Mest känd i Gudhem var drottning Katarina. När hennes make kung Erik Eriksson dog 1250, donerade hon en stor förmögenhet till Gudhem och flyttade dit. 

Fotograf: Ann-Sofie Hjerp

 
Åsle Tå
Upplevelsemuseet Åsle Tå har Sveriges största bevarade samling av backstugor. Vandra längs den pittoreska tågatan och upplev en unik historisk miljö från 1700- och 1800-talen. Café Åsle Tå serverar hembakat fikabröd och smörgåsar.

Fotograf: Mårten Bergkvist

Fler utflyktstips och mer information hittar ni under fliken Se och Göra på vår webbsida!