({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Sebastian Streith

Tips på vårutflykter

Falköping har mycket att erbjuda under våren med vacker natur, kultur och barnaktiviteter. Här nedan finner du några förslag till en härlig vårutflykt.

Tranornas rastplats

Hornborgasjön är en av Europas viktigaste fågelsjöar. Här samlas varje vår tusentals tranor för att rasta på sin väg till sina häckningsplatser. För att se de facinerande fåglarna så kan du besöka Trandansen på sjöns södra sida från slutet av mars till mitten av april. Hornborgasjön är inte bara tranor, vid Fågeludden på sjöns östra sida står ett naturum på pelare i vattnet. Här finns en utställning om fågellivet och sjön och ett utsiktstorn. I närheten finns också Café Doppingen med hembakt fika, god smörgåsar och lättare rätter. Mer information om Hornborgasjön och årets transäsong: www.visithornborgasjon.se


Ostparadis med massor av läckerheter

Falbygdens Osteria i Falköping är ett centrum för ostar och andra delikatesser. Här finns en 25 meter lång ostdisk med osterians egna ostar, importerade delikatessostar och ost från små lokala producenter. Du kan också njuta av restaurangens ostbuffé eller goda fika. Under mars och april är det Vårmarknad på presentavdelningen i butiken med inredningsdetaljer som hör påsken och våren till.


Vacker konst och god mat

Som gäst på Löfwings Ateljé & Krog har du möjlighet att uppleva de naturinspirerade verken av Göran Löfwing. Göran har även skapat en utomhusutställning med ett urval av hans bilder i den härliga parken. I Restaurangen och caféet bjuder Linda på hemlagat och hembakat. Vill du stanna kvar en dag till så finns det ett charmigt B&B på gården. 


Roliga experiment på Science Center

Dalénium finns experiment och upplevelser för stora som små. Det finns en spännande blandning av interaktiva stationer, experiment och vetenskapliga shower där din nyfikenhet, kreativitet och experimentlust tas tillvara. 


Spännande utställning, mat och fika

Bondens år på Cesarstugan är en spännande utställning för såväl stora som små. Här får du vandra genom en bondes liv under 1930- och 40-talets Sverige. Allt framställt med antika fordon, byggnader och redskap men inte minst femtio mycket verklighetstrogna vaxfigurer. På Cesarstugan kan du också äta lunch eller ta en fika.


Medeltida klosterruin

Cistercienserklostret i Gudhem var ett nunnekloster som grundades på 1160-talet. Det ligger vackert beläget med utsikt över Hornborgasjön. Idag kan du uppleva ett litet klostermuseum med klosterträdgård, klosterruinen och Gudhems församlingskyrka.


Sveriges största samling av backstugor

Upplevelsemuseet Åsle Tå har ett tiotal bevarade backstugor. Vandra längs den mysiga tågatan, kliv in i husen och upplev en unik historisk miljö från 1700- och 1800-talen. Café & Restaurang Åsle tå serverar hembakt fika och mat med lokalproducerade råvaror. 


Platåberg med vacker utsikt

Mösseberg finns ett stort friluftsområde med vacker utsikt över Falköping och Falbygden. Här kan du vandra, leka, springa, spela discgolf, besöka djurparken eller cykla mountainbike. 


Fler utflyktstips och mer information hittar ni under fliken Se och Göra på vår webbsida.

Till Se & Göra

Kika gärna efter öppettider på företagens egna webbsidor innan ni åker på utflykt, de kan variera under säsongen!