({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Johan Törnroth/vastsverige.com

Gårdsbutiksrundor

Vackra blommor, lokala grönsaker, nya ljuslyktor eller en god ost. I gårdsbutikerna runt Hornborgasjön hittar du allt detta och lite till. Vårt tips är att göra en gårdsbutiksrunda en härlig sommardag och kombinera med en go-fika på ett mysigt kafé.

Här finns tips på två olika rundor, en söder om sjön på lördagar och en norr om Hornborgasjön på söndagar. 

 

Södra rundan - Lördagar

gårdsbutiker webben.jpg

 

 

 

Hem till Mig

grön kartnål.jpgNya Åsle 1, Falköping

I det gamla vitkalkade spannmålsmagasinet på Nya Åsle gård kan du botanisera i en härlig butik fylld av personlig inredning. I butiken hittar du allt från mindre inredningsdetaljer till genuina möbler i lantlig stil. www.hemtillmig.se

Wrågårdens Gårdsbutik

grön kartnål.jpgWrågården, Friggeråker

På Wrågårdens café kan man äta gårdens pizza samt fika. I butiken hittar ni produkter från gården, inredning, växter och allt du behöver till grillen. Vissa dagar finns det färskt eller fryst kött i butiken, detta meddelas på Wrågrådens Instagramsida. 
www.wragarden.se


Kdesign

grön kartnål.jpgSkolbacken 2, Östra Tunhem

Kdesign ligger vackert beläget på kanten av Mösseberg och med utsikt mot Hornborgasjön. I butiken hittar du ett brett utbud av stilren inredning med spännande former och härliga färger samt krukor och växter till trädgården.
www.kdesign.nu

Cesarstugan

grön kartnål.jpgÖstra Tunhem

Hos Cesarstugan i Östra Tunhem är det den gammaldags känslan som genomsyrar allt. I inredningsbutiken finns nyproducerad inredning med en känsla från förr som är svår att motstå. Från bageriet kommer en behaglig doft av nybakt, och du kan även köpa med dig riktigt gott bröd från butiken. Missa inte heller utställningen Bondens år där du kan lära dig mer om livet förr. 
 


Löfwings Ateljé & Krog

grön kartnål.jpgPersberg, Hornborga

I den gamla utbyggda ladugården på Persberg vid Hornborgasjön hittar du en riktig pärla. Här kan du beskåda den vackra naturinspirerande konsten av konstnär Göran Löfwing och samtidigt passa på att ta en fika i kafét hos Linda Löfwing. Här finns också en liten butik med ett unikt sortiment av affischer, brickor och glasunderlägg med Görans konst. Självklart hittar du också en och annan lokal delikatess i hyllorna. www.lofwings.se

 

Norra rundan - Söndagar

gårdsbutiker webben.jpg

 

 

 Butiken på Karlsfors

grön kartnål.jpgKarlsfors gård, Lerdala

Granne med det vackra Silverfallet i Lerdala ligger Butiken på Karlsfors. Här kan du köpa något fint till hemmet, beundra lokal konst eller avnjuta en god kopp kaffe. Det finns också lokalproducerad äppelmust och glass, samt konsthallen Konst på Karlsfors där olika konstnärer från området ställer ut. www.karlsfors.se

Sjöbacken Gård

grön kartnål.jpgÖglunda, Sjöbacken 1, Axvall

I den grönskande idyllen i Valle ligger den charmiga lilla gårdsbutiken vid Sjöbacken gård B&B. Här kan du köpa genuina varor i en underbar miljö. I gårdsbutiken finner du såväl gårdens egna produkter som konsthantverk och andra vackra föremål från olika designers. Lamm från de egna www.sjobackengard.se/gardsbutik/


Mellomgården

grön kartnål.jpgNorra Lundby, Mellomgården 1, Axvall

Med vacker utsikt över Hornborgasjön, strax utanför Varnhem, hittar du Mellomgårdens café och gårdsbutik. I butiken finns allt från noga utvalda kläder och rustika leksaker till lokala delikatesser och inredning. I cafét hittar du smarriga våfflor, goda soppor och hembakt fika.
 

Vedens Lustgård

grön kartnål.jpg Skånings- Åsaka Kartegården 2, Skara

På Vedens lustgård strax utanför Skara hittar du inte bara smarrig vedugnspizza under säsong, utan även en gårdsbutik med ett varierande innehåll. Bland annat kan du handla deras färdiga pizzakit för att kunna göra goda pizzor, deras egen ost Filliostus, och säsongsbetonade lokala produkter så som handgjorda smycken, äppelost på tub och gelato.

 

Tips! Kolla alltid öppettider på butikernas egna webbsidor innan ni ger er ut!

Fler förslag på gårdsbutiker i området runt Hornborgasjön hittar du här:

Gårdsbutiker