({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Valleområdet

Fotograf: Mårten Bergkvist

Blommar det?

Körsbärsträden har nästan blommat över.
(Senast uppdaterat 14/5-24)

Eng: The cherry trees have almost finished blooming.
(Latest update 14/5-24)

3 picknickplatser

Vill du ha picknick under körsbärsträden så har vi gjort listan du behöver med alla tips på platser som du kan vilja besöka. Tänk på att du gärna får besöka reservatet en vardag eller en morgon eller kväll då det oftast är färre besökare på platsen.

Hungrig eller shoppingsugen?

I Valle finns några olika ställen där du kan stilla din hunger eller ditt fikasug, ofta i kombination med en gårdsbutik med noga utvalda saker. Slå dig ner och njut i en trevlig miljö innan du fortsätter din utflykt.

Parkeringar i Valle

Är det fullt? Eller knôkatjockt, som vi säger på västgötska? Valleområdet är ett populärt besöksmål, särskilt i körsbärblom. Hjälp oss att bevara den känsliga naturen genom att parkera på anvisade parkeringsplatser. På Vallekartan ser du var de finns.

Valle - åtta olika naturreservat

Mot sluttningen av berget Billingen i öster har inlandsisen lämnat efter sig det särpräglade Valleområdet, ett sjörikt och mjukt böljande landskap.

Vallevägen

Vallevägen är en ideell förening för de som bedriver verksamhet i Valle. Besök konstnärer, konsthantverkare och gårdsbutiker eller fika vid ett trevligt café.

Boende i Valle

Från koja till slott! I Valle finns måhända inget slott men du hittar allt från den enkla vandrarhemssängen till ett pensionat med blommiga tapeter, glasveranda och sjöutsikt.   

Kvinnor fiskar utanför Käringön

Fiska

Valle sägs ha 365 sjöar. Det kanske är en överdrift men här finns inte mindre än 6 små sjöar där du kan prova fiskelyckan. Glöm inte fiskekortet!

Kanot som glider fram i ån Flian

Paddla kanot

Vallesjöarnas lugna vatten passar utmärkt för kanoting. Hyr en kanot vid Flämslätt och ge dig ut!

Blank sjö i orange solnedgång.

Bada

I vackra Valle finns en mosaik av små sjöar som passar utmärkt för ett bad. En aktivitet som funkar året om för den som inte är badkruka!