({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Valleområdet

Fotograf: Platåbergens Geopark

Blommar det?

Körsbärsträden i Valle blommar ett par veckor i härliga maj. Nu har körsbärsträden blommat över för den här gången. (30/5-23).

Eng: We will update here when the cherry trees in Valle blossom. The cherry blooming season is now over for this year. (30/5-23).

Parkeringar i Valle

Knôkatjockt? Valleområdet är ett populärt besöksmål, särskilt när körsbären blommar. Hjälp oss att bevara den känsliga naturen genom att endast parkera på anvisade parkeringsplatser. På Vallekartan ser du var du kan parkera.

Fikasugen?

I Valle finns flera olika caféer som serverar hembakt fika och lättare luncher. Slå dig ner och njut i en mysig miljö innan du fortsätter din utflykt.

Valle - åtta olika naturreservat

Mot sluttningen av berget Billingen i öster har inlandsisen lämnat efter sig det särpräglade Valleområdet, ett sjörikt och mjukt böljande landskap.

Vallevägen

Vallevägen är en ideell förening för de som bedriver verksamhet i Valle. Besök konstnärer, konsthantverkare och gårdsbutiker eller fika vid ett trevligt café.

Boende i Valle

Från koja till slott! I Valle finns måhända inget slott men du hittar allt från den enkla vandrarhemssängen till ett pensionat med blommiga tapeter, glasveranda och sjöutsikt.   

Kvinnor fiskar utanför Käringön

Fiska

Valle sägs ha 365 sjöar. Det kanske är en överdrift men här finns inte mindre än 6 små sjöar där du kan prova fiskelyckan. Glöm inte fiskekortet!

Kanot som glider fram i ån Flian

Paddla kanot

Vallesjöarnas lugna vatten passar utmärkt för kanoting. Hyr en kanot vid Flämslätt och ge dig ut!

Blank sjö i orange solnedgång.

Bada

I vackra Valle finns en mosaik av små sjöar som passar utmärkt för ett bad. En aktivitet som funkar året om för den som inte är badkruka!