({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Välkommen till Skara

    Fotograf: Patrik Borgenhard

Kata gård

Kata gård - överbyggnaden över den gamla kyrkoruinen i Varnhem har öppnat för säsongen! Ta del av den fantastiska berättelsen som skriver om den svenska historian. På Västergötlands museum ser du sedan utställningen Kata och Kättil, fynden från utgrävningarna och en rekonstruktion av storkvinnan Kata.

Kulturväg Skaraborg

Från den förmodligen enda täckta bron i Sverige, till landets näst längsta skeppssättning, vidare över den vackra Vallevägen och Katas Gård i Varnhem fortsätter vi till Ekornavallen, gånggrifterna i Karleby och slutar vid segelflygmuseet på Ålleberg. Den vindlande Kulturväg Skaraborg sträcker sig från Vaholms bro i norr till Ålleberg i söder. På vägen passeras en mängd sevärdheter - en sjumilaresa med "extra allt".

Turistinformation

Välkommen in till oss på turistbyrån eller till någon av våra infopoints! Vi hjälper gärna till med broschyrer, kartor och tips. Turistbyrån är öppen tisdag-fredag 10:00-16:00. Du kan också nå oss på tel 0511-32580 eller mail turistbyran@skara.se.

Magasin Visit Hornborgasjön

Ta en titt i vårt fina magasin Visit Hornborgasjön och låt dig bli inspirerad av de härliga bilderna och välskrivna artiklarna! Varmt välkommen till området runt Hornborgasjön!