({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Kvinna som laddar en elbil.

Fotograf: Tuana Fridén

Lätt att göra rätt - semestra mer hållbart

Det ska vara lätt att tänka hållbart, och lätt att göra rätt när man semestrar. Här kommer Visit Hornborgasjöns bästa tips för att vara en hållbar resenär samtidigt som du får en härlig och unik upplevelse i vårt område.

  • Res hållbart! I området runt Hornborgasjön finns flera besöksmål du lätt når med kollektivtrafiken eller via cykelbanor. Semestrar du med en elbil? Här hittar du laddplatser runt Hornborgasjön och vilket laddkort du behöver! 

  •  Upptäck en ny säsong! Här finns mycket att uppleva även när tranorna flaxat vidare från Hornborgasjön och körsbärsträden tappat sina blommor i Valle. Har du vandrat Billingeleden om hösten, besökt en snötäckt klosterruin eller sett hösttranor? Vi vågar lova att du inte blir besviken.

  • Välj lokalt på menyn! Många restauranger i området väljer lokalproducerade råvaror. Och du, visst smakar det lite bättre när du vet var maten kommer ifrån?

  • Fullt på parkeringen? Rulla vidare! Undvik att parkera utanför anvisade platser, för naturen vill vi ju värna så att vi kan fortsätta uppleva det vackra, eller hur?

  • Handla småskaligt! Runt Hornborgasjön finns många små gårdsbutiker som levandegör landsbygden. Ett besök hos dem bidrar både till en levande bygd, arbetstillfällen och korta transporter.

  • Hitta ett hållbart besöksmål! På hallbarhetsklivet.se hittar du verksamheter i hela Västsverige som anslutit sig till Hållbarhetsklivet – ett initiativ för att ställa om besöksnäringen till en hållbar sådan.

  • Följ den fantastiska allemansrätten! Tänk att vi får röra oss fritt i naturen i Sverige. En bra tumregel är att inte störa och inte förstöra när vi ägnar oss åt underbara naturupplevelser. På allemansratten.se hittar du all hjälp du behöver!