({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Gult hus med snickarglädje upp i ett träd.

Fotograf: Tuana Fridén

Annorlunda boende

Vill du bo lite annorlunda? Här hittar du tips på spännande boenden i området runt Hornborgasjön. Du kan bland annat bo i trädtoppar, bland älgar, på anrik kurort eller i kvarnmiljö.

Bo högt bland trädtopparna

Mitt i naturen i tranmarkerna vid Hornborgasjön ligger trädhushotellen Sjunde Himlen, Himlajord och Andrum belägna sex och en halv meter upp i stora vackra ekar. Inbäddad i lövverket somnar du gott, medan vinden sjunger och vaggar dig till ro. Morgonen därpå hissas en riklig frukostkorg upp till balkongen som med fördel intas på den mysiga uteplatsen med sin härliga utsikt.


Bo i en älg

Utanför Falköping hittar du Wrågården där du kan övernatta i en älg eller bison som är placerade ute i Wrågårdens älg- och dovhjortspark. En unik upplevelse för både små och stora. Stugorna har många roliga och spännande detaljer som gör vistelsen till en upplevelse utöver det vanliga. Utanför stugorna finns en mysiga grillplatser, med utsikt över älg- och dovhjortsparken.

Bo i 1800-talsmiljö

Nästegården är en av traktens allra äldsta och bäst bevarade gårdar med anor långt tillbaks i tiden. Här bor du i kulturhistoriskt återställda byggnader med breda trägolv och handblåst glas i fönstren. Franska järnsängar, handtryckta tapeter och antik inredning skapar en genuin och rofylld atmosfär.


Bo i kvarnmiljö

Herrtorps Qvarn erbjuder charmigt boende i ett vackert vatten- och trädgårdslandskap vid ån Flian, nära Hornborgasjön. Strosa runt kring kvarnen i den lummiga trädgården eller följ med på en guidad bäversafari. När hungern gör sig påmind kan du avnjuta en god middag, tillagad på ekologiska råvaror.


Bo bland vacker konst

När du besöker Skara Konsthotell får du inte bara en god natts sömn utan även en unik möjlighet att uppleva svensk konst. I hotellets konsthall kan du gå omkring och beundra unika konstverk av bland andra Anders Zorn, Carl Larsson och Jenny Nyström. Framåt kvällen kan du sedan avnjuta en läcker middag i hotellets restaurang. Några av rummen på hotellet går i konstens tecken och är inredda med Zorinspiration. 


Bo på charmigt pensionat

Mitt i den vackra Vallebygden ligger mysiga Fredriksons vilt, vin & pensionat med utsikt över sjön Emten och berget Billingen. Här kan du året runt boka övernattning med halvpension i de fyra individuellt inredda dubbelrummen med olika karaktär. Du även beställa trerätters middag eller boka ett vandringspaket.


Bo på anrik kurort

Kurorten Mösseberg har anor lång tillbaka i tiden och ligger i naturnära vacker miljö på kanten av Mösseberg. Njut av olika SPA-behandlingar, varma bad och goda middagar eller en kaffe i de unika jugendsalongerna.


Flera boende

Fler förslag på boende vid Hornborgasjön