({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Tre kvinnor sitter på en brygga med ryggen mot kameran. Sjön i bakgrunden.

Fotograf: Tobias Andersson

Badplatser

Vid varma sommardagar kan det vara skönt med ett svalkande dopp. Här hittar du några förslag på badplatser i Falköping, Skara och Skövde. Simma lugnt!

Flämsjön, Skara

En uppskattad pärla med välbesökt sandstrand, stora gräsytor och brygga med en avgränsande del för våra mindre badare.


Näsbadet Skärvalången, Skara

Barnvänligt insjöbad i vackra Valleområdet. Lång brygga ut i vattnet, långgrund sandstrand och kiosk som säljer glass och godis. Omklädningrum och bajamaja är öppna under sommarsäsongen.

Vingbadet i Axvall, Skara

Här hittar du en skön sandstrand och stor gräsyta. Vingbadet är barnvänligt med ett avgränsat område för de små barnen. I området finns en badbrygga, mindre omklädningsrum och toalettvagn.

Boulognersjön, Skövde

En konstgjord sjö med vatten från Vättern. Omgiven av lummiga Boulognerskogen glömmer man snabbt bort att man faktiskt befinner sig mitt i hjärtat av Skövde. 


Simsjön, Skövde

På toppen av Billingen med friskt källvatten ifrån berget ligger Simsjön med badbryggor och fina grässtränder.  

Fotograf: Tobias Andersson

Karstorpssjön, Skövde

Med sitt mjuka röda vatten är sjön en oas mitt i Karstorps fritidsområde, med grillplatser, bryggor, volleyboll- och fotbollsplaner.

Fotograf: Micaela Persson

Skogssjön (Pankasjön), Falköping

Vid Skogssjön finns en badplats med bryggor, sandstränder och grillplatser. Badplatsen är tillgänglighetsanpassad och i Motionscentralen finns gratis bastu, dusch och omklädningsrum. I närheten av Skogssjön finns också en äventyrslekplats och en plan för beachvolleyboll.

Fotograf: Tuana Fridén

OBS! För vattenkvalitet i sjöarna se respektive kommuns webbsida för mer information.

www.skovde.se

www.falkoping.se

www.skara.se

 

Bada i pool

 

Skara Sommarland

Med sin stora vattenpark, tivoli och gokart är Skara Sommarland en plats för alla barn och vuxna som inte vill att det roliga ska ta slut. Här finns många olika aktiviteter för alla åldrar – allt från karuseller och lekplatser till fartfyllda vattenrutschkanor.


Odenbadet, Falköping

Under sommarens sköna dagar är det gott att kunna bada och umgås ute. Här finns en 50-meters bassäng, ett 10-meters hopptorn, beachvolleyplan och en barnbassäng för de minsta där det är extra kul att bada och leka. Här kan de åka rutschkana på ett bananskal eller duscha i en ananas. På gräset bredvid finns gungor. www.odenbadet.se

Vilanbadet, Skara

Utomhus finns en motionsbassäng (50 meter) med åtta banor, en mellanbassäng samt en barnbassäng som är öppna juni-augusti. Här finns även den uppskattade utomhusrelaxen. Under öppen himmel kan njuta av ett 37-gradigt bad året runt. Antingen i bubbelpool eller varmkälla. Inomhus finns en plaskdamm för de minsta, rutschkana för den äventyrliga, simbanor för den som vill träna och relaxavdelning för den stressade. Till Vilanbadet webbsida!

Billingebadet

På kanten av det vackra platåberget Billingen ligger Billingebadet. Härifrån har du en strålande utsikt över hela Skövde när du simmar i 50-metersbassängen, leker i barnbassängen eller badar med de minsta i plaskbassängen. Soldäcken inbjuder till härlig avslappning, och i kiosken hittar du allt du behöver. 


Arena Skövde

Kastar du dig gärna ut i vågorna och testar spännande vattenrutschkanor? Eller njuter du hellre i varma pooler? Oavsett vilket hittar du alltid något som passar dig på Arena Skövdes upplevelsebad, som flera år i rad blivit utsett till Sveriges bästa äventyrsbad av semestersajten Barnsemester. Här finns även en 25-metersbassäng för motionssim. (Arena Skövde erbjuder endast inomhusbad.)