Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Sebastian Streith

Badplatser

Vid varma sommardagar kan det vara skönt med ett svalkande dopp. Här hittar du några förslag på badplatser i Falköping, Skara och Skövde. Simma lugnt!

Flämsjön, Skara

En uppskattad pärla med välbesökt sandstrand, stora gräsytor och brygga med en avgränsande del för våra mindre badare.

Näsbadet Skärvalången, Skara

Barnvänligt insjöbad i vackra Valleområdet. Lång brygga ut i vattnet, långgrund sandstrand och kiosk som säljer glass och godis. Omklädningrum och bajamaja är öppna under sommarsäsongen.

Lång brygga med stilla vatten runt.

Vingbadet i Axvall, Skara

Här hittar du en skön sandstrand och stor gräsyta. Vingbadet är barnvänligt med ett avgränsat område för de små barnen. I området finns en badbrygga, mindre omklädningsrum och toalettvagn.

Boulognersjön, Skövde

En konstgjord sjö med vatten från Vättern. Omgiven av lummiga Boulognerskogen glömmer man snabbt bort att man faktiskt befinner sig mitt i hjärtat av Skövde. 

Simsjön, Skövde

På toppen av Billingen med friskt källvatten ifrån berget ligger Simsjön med badbryggor och fina grässtränder.  

En person som dyker i vattnet. Endast benen syns ovanför ytan.

Fotograf: Tobias Andersson

Karstorpssjön, Skövde

Med sitt mjuka röda vatten är sjön en oas mitt i Karstorps fritidsområde, med grillplatser, bryggor, volleyboll- och fotbollsplaner.

Skogssjön (Pankasjön), Falköping

Vid Skogssjön finns en badplats med bryggor, sandstränder och grillplatser. Badplatsen är tillgänglighetsanpassad och i Motionscentralen finns gratis bastu, dusch, omklädningsrum. I närheten av Skogssjön finns också en äventyrslekplats och en plan för beachvolleyboll.

Tre barn som står i vattnet med ryggen mot kameran. Badbryggor i bakgrunden.

Fotograf: Sebastian Streith

Bada i pool

Sommarland, Skara

Skandinaviens största vattenland med fyra miljoner liter vattenäventyr. Här kan du till exempel testa Big Drop – Europas högsta vattenfrittfall, den största vågpoolen i Skandinavien, Cobra – en vattenrutschbana som ger en känsla av viktlöshet och Snakepit – en vattenattraktion med tre slingrande banor.

Barn som badar i vågpoolen på sommarland.

Fotograf: Thomas Wal

Arena Skövde

Med generösa öppettider 365 dagar om året har Arena Skövde flera år i rad blivit utsedd till Sveriges bästa äventrysbad. Här går det undan i vattenrutschkanorna och vill du ta det lite lugnare passar de varma poolerna perfekt. (Inomhusbad)

Odenbadet, Falköping

Under sommarens sköna dagar är det gott att kunna bada och umgås ute. Här finns en 50-meters bassäng, ett 10-meters hopptorn, beachvolleyplan och en barnbassäng för de minsta där det är extra kul att bada och leka. Här kan de åka rutschkana på ett bananskal eller duscha i en ananas. På gräset bredvid finns gungor.

Vilanbadet, Skara

Utomhus finns en motionsbassäng (50 meter) med åtta banor, en mellanbassäng samt en barnbassäng som är öppna juni-augusti. Här finns även den uppskattade utomhusrelaxen. Under öppen himmel kan njuta av ett 37-gradigt bad året runt. Antingen i bubbelpool eller varmkälla. Inomhus finns en plaskdamm för de minsta, rutschkana för den äventyrliga, simbanor för den som vill träna och relaxavdelning för den stressade. 

 För mer information om de olika badplatserna se respektive kommuns turistwebbsida!

www.skara.se/turism
www.nextskovde.se
www.falkoping.se/turism