Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Konst, kulturrundor och stadsvandringar

Upptäck din hemstad eller en kommun när dig! Gå en vandring i dataspelens värld i Skövde, kika på utomhuskonst i Falköping eller stadsvandra i Skara. Köp gärna med dig en fika från någon av de lokala caféernas läckra utbud och ta en paus på halva vägen i gröngräset eller på någon bänk för att avnjuta det.

Follow your art - konstpromenad för hjärt och hjärna, Falköping

Kartan Follow your art hjälper dig hitta street art och utomhuskonst i Falköpings stad.
Hitta till konstverken och få tips på promenadslingor. Kartan finns att hämta på Falköpings turistbyrå. Du kan även ladda ner kartan Follow your art här!

Follow your past - historiska promenader, Falköping

Gå på upptäcktsfärd i det forna Falköping, bland stenåldersgravar, kurortsvillor och gamla gränder. Kartan Follow your past tar dig med till några av stadens historiska platser. Du kan hämta ett tryckt exemplar på Falbygdens museum, turistbyrån Falköping, eller Falköpings bibliotekek. Du kan även ladda ner kartan Follow your past här!

Människor som går på en gata i Falköping. Gammal Svart/vit bild.

Fotograf: Falbygdens Museums bild

Från spelens värld, Skövde

Skövde är ett betydande center för spelindustrin i Sverige med en unik tillväxtmiljö för dataspelsutveckling. Nu kan du gå en konstvandring där du ta dig in i dataspelens förtrollade värld. Välj vandringen ”Från spelens värld” i appen Skövde Streetmuseum för att hitta spännande dataspelskonst från Skövdeproducerade spel. Konsten finns utplacerad på utvalda elskåp i staden. Appen Skövde Streetmuseum laddar du ner i App Store eller på Google Play. 

En person med en smartphone i handen står framför ett elskåp inklätt i dataspelskonst.

Fotograf: Tobias Andersson

Utomhusutställning på Löfwings Ateljé, Broddetorp

Göran Löfwing har skapat en utomhusutställning med ett urval av hans bilder i den härliga parken bakom byggnaden som har kafé och ateljé.

Man och kvinna som står och kikar på en tavla bland träden.

Fotograf: Tuana Fridén

Stadsvandringar i Skara

2016 utsågs Skara till Skaraborgs vackraste stad av arkitekturskribenten Mark Isitt. Vid åsynen av domkyrkans höga valv utbrast han: ”Tack för skönheten!” Välkommen till sju promenader i den tusenåriga vackra staden. Förbered dig på grönska, överraskningar och hisnande historia, se det storslagna i det lilla och upplev mera! 
Kartfolder över turerna hittar du här!

Exteriör bild på domkyrkan med torn och vackra fönster.

Konst i Skaraborg

Välkommen till den offentliga konsten i Skaraborg! Här möter du verk utomhus i det enorma ”galleri” som är öppet dygnet runt, året runt. 

I Heinemans fotspår

2019 skulle arkitekten, författaren och konstnären Hans-Erland Heineman ha fyllt 100 år. Hans arkitektur har satt en tydlig prägel på Skövde som stad, och hans mest kända, och enligt honom själv hans mest betydelsefulla, verk är Skövde Kulturhus som invigdes redan 1964. Runt om i Skövde och Skaraborg, ja hela landet, har han ritat allt från hotell, vårdanläggningar, kyrkor, privata villor, bostadsområden till centrumhus. I turen som handlar om Heineman kan du se flera av hans byggnader både i och utanför Skövde.

Bland hans verk i Skövde hittar vi bland annat Billingehus, S:t Lukas Kyrka och äldreboendet Käpplunda Gärde och många fler. Information finns i appen Skövde Streetmuseum, den laddar du ner i App Store eller på Google Play. 

Skövde Kulturhus, ett hus i rött tegel med många fönster och flera reliefer.

Fotograf: Tobias Andersson

Konstpaus

Välkommen till Vårkumla för att uppleva en utomhusutställning med konstverk av konstnären Kristian Jensen som är placerade längs vägen genom Vårkumla, från byns medeltida kyrka till gånggrifterna vid Glaskulla.
 
Du kan gå, cykla eller ta del av utställningen från bilen, dygnet runt hela sommaren. Det är 2 km en väg, 4 km fram och tillbaka. Det är en vacker promenad med fin utsikt över platåbergs- och kulturlandskapet. Det går utmärkt att parkera bilen vid Vårkumla kyrka eller vid Glaskulla gånggrifter.

en tavla utmed en väg och en röd cirkel där det står kosntpaus.

Fotograf: Kristian Jensen