({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
En man sitter utanför sitt tält och ordnar med sin kajak.

Fotograf: Roger Borgelid

Utomhusaktiviteter i varierad och inspirerande natur

Gillar du outdoor och att vara aktiv på din semester? Många kommer till Läckö-Kinnekulle för att cykla i skog eller på väg. Vattensporter som kajak är självklart med tanke på närheten till Vänern. Eller så ger du dig ut och vandrar på någon av våra många vandringsleder.

PÅ TVÅ HJUL
Destination Läckö-Kinnekulle är ett populärt resmål för cykelentusiaster. Här finns vägar, leder och upplevelser för alla sorters cyklister. Vill du utmana dig själv på mountainbike i tuff terräng, träna landsvägscykling på omväxlande och vackra vägar eller rulla fram i mer lugn takt för att njuta av natur och kultur?
    Oavsett vilket kommer du att hitta vad du söker här. Läckö-Kinnekulle passar alla smaker och du kommer märka att området är perfekt att uppleva på två hjul. Åk på cykelsemester och upptäck dina egna smultronställen, caféer och gårdsbutiker. Tälta där du får lust eller ta in på något mysigt pensionat eller vandrarhem och ta dagsturer därifrån. Vill du stanna över natt finns flera paket att välja mellan.
    Vill du träna inför nästa landsvägslopp eller bara hålla dig i form kan du välja mellan flera olika sträckor. Det finns gott om mindre trafikerade vägar där du kan cykla i en omgivning och ett tempo som passar dig. Vill du helt bort från asfalterade vägar så kan du vara säker på att du aldrig är långt borta från en skogsstig. Ett tips är att ge sig av till Kinnekulle där det finns markerade mountainbikeleder.

UPPLEVELSER VID VATTEN
Närheten till just Vänern med sin 22 mil långa kustremsa och skärgård med 22 000 öar, kobbar och skär sätter förstås sin tydliga prägel på möjligheterna att träna och leva outdoorliv. Mycket kretsar kring upplevelser på och vid vatten
    Ett exempel är Navens Outdoor Experience som hyr ut kajaker och arrangerar olika utflykter. Ett tips på en annorlunda naturupplevelse är att vara med på en lunchpaddling ut till en av öarna, där det bjuds på rökt fisk. Efter turen kan du hyra flotten med vedeldad bastu och badtunna.
    Är du ovan paddlare finns flera prova-på-tillfällen. En stor fördel med Läckö-Kinnekulles inbäddade skärgård är att väderförhållandena är lugna även när det blåser.   

VANDRING OCH ÖVERNATTNING
Här finns också massor av vandringsleder att upptäcka. De går i vacker och omväxlande natur, och har också service i form av rastplatser och vindskydd för dig som vill stanna för en fika – eller planerar att övernatta i naturen.

Fotograf: Jesper Anhede

  En bra start är att utgå från Kinnekulle utsiktstorn, där du kan ansluta till flera vandringsleder. Tornet är byggt på toppen av berget och vid klart väder kan du se upp till 50 km härifrån. På det sättet får du både en magnifik utsikt och en intressant överblick över området.
    En vandring i området är också en vandring i det förflutna, eftersom flera av lederna går förbi intressanta historiska minnesmärken, inte minst från medeltiden och perioden då Sverige kristnades. Det blir förstås allra tydligast på pilgrimslederna som ger både kroppen och själen ny näring. Välj att vandra några timmar – eller i flera dagar.

PASSA PÅ ATT FISKA
Tycker du om att fiska finns det massor av möjligheter i Vänern. Fiske med handredskap är fritt och fiskar som du kan få på kroken är till exempel gös, abborre, gädda, sik, lax och öring.
 Stenbrottet strax utanför Hällekis är också en populär plats att fiska på. Här finns lättillgängliga stränder med fiskeplatser som lämpar sig för såväl flugfiske som spinnfiske. Du kan fånga bland annat regnbåge och röding, men till skillnad mot fisket i Vänern behöver du fiskekort.

SPELA GOLF
I Destination Läckö Kinnekulle finns det flera fina golfbanor att upptäcka. Lidköpings Golfklubb är en spännande och omväxlande bana med 18 vackra hål, där banan är erkänt välskött och gåvänlig. Lundsbrunns Golfklubb har en mycket välskött, lätt kuperad parkbana, som är anlagd för att ge en spännande och utmanande golfupplevelse. På Kållandsö hittar ni natursköna Läckö Golfklubb. Banan är byggd med stor omsorg och med senaste teknik, bland annat USGA-greener. 
    Filsbäcks Golf & Sport Pay and Play är en 12-hålsbana där alla får spela och träna då det inte finns något krav på grönt kort.