({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Faramarz

Mat och fika i historiska miljöer

Historien är ständigt närvarande i Destination Läckö-Kinnekulle i form av gamla stadsmiljöer, medeltida kyrkor, fornlämningar, slott och herresäten. I några av dem huserar passionerade krögare som tillsammans med den historiska miljön gör din matupplevelse unik.

Hvita hjorten vid Läckö slott har du utsikt över Läckö slott med anor från medeltiden. Här serveras mat av lokala råvaror, vissa så nästgårds som från slottsträdgården några stenkast bort.  

Hellekis trädgårdscafé & kök kan du njuta av mat och fika under de unika ginkoträden i anslutning till den vackra slottsparken med perennrabatt, exotiska träd och rosengård.

Lundsbrunns kurort har anor sedan 1700-talet då besökare kom hit för att dricka det hälsofrämjande brunnsvattnet. Kurorten är än idag ett centrum för hälsa och välbefinnande och i kurortens restaurang serveras god hemlagad mat.

Forshems gästgiveri är känt för sin goda mat och huserar i ett gammalt trähus som självaste August Strindberg rastat på när han reste omkring i trakten. 

Rådhuskonditoriet ligger i Rådhuset på Nya stadens torg i Lidköping och var ursprungligen greve Magnus Gabriel de la Gardies jaktslott som flyttades in till staden från Kållandsö under 1600-talet.