({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Flygbild över Rådhuset och torget en solig dag. På torget är det marknad med flera stånd uppställda.

Fotograf: Patrik Borgenhard

Populära besöksmål i Lidköping

Lär känna staden genom att besöka ett urval sevärda och populära platser som du inte får missa i Lidköping. Allt inom gångavstånd från Lidköping Centrum!

Gamla Rådhuset

Gamla Rådhuset är Lidköpings mest ikoniska byggnad och en viktig symbol för staden. Byggnaden sägs ursprungligen vara greve Magnus Gabriel De la Gardies jaktslott och som då stod ute på Kållandsö i närheten av Traneberg. I slutet av 1600-talet flyttades byggnaden in till Lidköping för att istället bli ett rådhus. Den 11 februari 1960 eldhärjades byggnaden och de övre våningarna totalförstördes. Läs mer!

Rörstrand center

I de gamla Rörstrandsfabrikerna står det nyrenoverade Rörstrand Museum i fokus som berättar historien om en av Europas äldsta porslinsfabriker. Här har det vita guldet formats och dekorerats i över hundra år. På området finner du även det mesta inom shopping, mat, fika, hälsa och design. Dessutom finns här en av Sveriges få aktiva porslinsfabriker och årligen arrangeras återkommande populära evenemang på innergården. Läs mer!

 

Vänermuseet

Precis vid Vänerns strand ligger Vänermuseet med spännande utställningar, aktiviteter och föredrag som speglar livet i, på och vid Sveriges största sjö Vänern. Här finns även mycket skoj för alla barn! Spana in akvarieavdelningen med flera av Vänerns fiskearter. I museibutiken finner du ett stort utbud av souvenirer och rättvisemärkta varor. Läs mer!

Lidköpings konsthall

Lidköpings Konsthall presenterar högkvalitativa utställningar av såväl nationella som internationella konstnärer. Här kan du ta del av konstutställningar, workshops, föreläsningar och mycket mer! Konsthallen ligger i anslutning till Lidköpings Stadsbibliotek. Läs mer!

Stadsträdgården

Strosa genom de fantasifulla planteringarna, längs med spegeldammen, över den lilla bron och till den vackra rosenträdgården. Här finns även en mycket omtyckt och populär lekplats för barnen och under sommartid arrangeras gratiskonserter och annan underhållning på Dina-Scenen. Stadsträdgården är en välbesökt park och en oas mitt i staden som ger dig möjlighet att koppla av och njuta. Läs mer!

S:t Nicolai kyrka

Kyrkan, som i dag har en nygotisk karaktär, har präglats av framför allt två händelser i stadens historia; De la Gardie-tiden och stadsbranden 1849. Lidköping har sina äldsta kända stadsprivilegier från 1446 och S:t Nicolai har murrester från denna tid. Läs mer!

 

Limtorget

Limtorget undgick branden när Lidköpings gamla stadsdel eldhärjades år 1849, och är därför Lidköpings äldsta närområde. Namnet Limtorget kommer sannolikt från tiden då det såldes kalksten här, vilket även kallades för lim. Under sommartid arrangeras bland annat musikunderhållning inne på Hantverksgården, ett mycket populärt arrangemang. Läs mer!

Solbryggorna vid lidan

I centrala Lidköping nedanför torgbron, både på den gamla och nya stadens sida, finns de populära solbryggorna. Under sommartid finns även en konstgjord liten strand och kiosk i anslutning till solbryggan i gamla staden och en liten lekplats samt hängmattor vid solbryggan i den nya staden. Solbryggorna är en omtyckt plats för att såväl umgås och koppla av. Under sommartid arrangeras även små musikkvällar på solbryggan i gamla staden, ett evenemang som brukar locka till sig många besökare.

Lidköping i ett nötskal!

Ladda ner appen "Läckö-Kinnekulle" och följ med på den självguidade turen vid namn "Lidköping i ett nötskal". Turen tar dig till ovannämnda platser!