({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
En pojke och en flicka kastar boll till varandra i vattnet.

Fotograf: Jesper Anhede

Välkommen till vackra Vänern

Läckö-Kinnekulle har en 22 mil lång kustremsa och en skärgård med 22 000 öar, kobbar och skär. Gör ett strandhugg, lägg till vid en gästhamn, ta ett dopp på en badplats eller njut av vackra Vänern precis på det sätt som du vill.

Vänern brukar kallas ett innanhav, och ser man till storlek och mångfald liknar sjön faktiskt ett hav. Ännu tydligare blir det om man tänker på möjligheterna att göra upptäcktsfärder med båt, fiska, bada eller bara vistas i närheten i vattnet.
Har du tillgång till egen båt är möjligheterna till strandhugg många. Gästhamnar med all service du kan önska finns det gott om. Och om du ger dig iväg på en lite längre utflykt väntar unika naturupplevelser i ett friskt innanhav med tusentals öar. För den som ingen egen båt har finns möjligheten att följa med på en anordnad tur. Till exempel med Vikingaskeppet Sigrid Storråda.

Gott om gästhamnar
Hörviken är ett av Kållandsös många smultronställen. Här befinner du dig nära naturen och skärgården, känner doften från fiskrökeriet och kan njuta av ett härligt båtliv bland fiskare, sjömän och vanliga öbor.
Spiken har sedan lång tid tillbaka varit känt som fiskehamn och har också en gästhamn. I rökerierna kan man köpa rökt lax, sik och lake. Man säljer även färsk fisk och löjrom.
Precis nedanför Läckö Slotts västra mur ligger en skyddad gästhamn. Här kan du äta gott på restaurangen. Varje dag skördas grönsaker och kryddor i Lilla Slottsträdgården som strax efteråt serveras i restaurangen.

Djurgårdsudde har ett idylliskt läge vackert inbäddad i ekars grönska och gästhamn med utsikt över Ullersund. Vid hamnen finns även Café Djurgårdsudde.
Hönsäter Hamn i Hällekis ligger i Sjöråsviken, vid foten av det blommande berget Kinnekulle. Vill du lämna båten en stund finns Falkängens Hantverksby ovanför hamnen och i närområdet en kulturbygd med en helt unik fauna. 

Nya bad varje dag
Du ska förstås också passa på att besöka våra badplatser. De är många, så prova gärna nya varje dag hela sommaren och hitta egna favoritplatser. De flesta är långgrunda, har fina sandbottnar och service i form av till exempel caféer. Vi kan inte berätta om alla här, utan får nöja oss med några exempel.

Svalnäs, även kallad Vänerns Riviera, på Kållands västkust har en flera kilometer lång sandstrand. Den är mycket barnvänlig med långgrund botten och tack vare de ofta västliga vindarna brukar vattentemperaturen vara extra behaglig här.
Villabadet är en strand inte långt från Lidköpings centrum. Här har man en fin vy över Kinneviken och Kinnekulle. Stranden är långgrund med fin sandbotten. I ena änden av stranden ligger Skogshyddan med servering och minigolf och i andra änden ligger en liten lekplats.

Nedanför Kinnekulles västsluttning ligger Blombergs bad. Här kan ni välja om ni vill bada från sandstranden, klipporna eller från bryggan. Det finns även gräsytor där det går att breda ut sin filt för att ligga och njuta i solen. Viken är långgrund och ganska skyddad.
Vid Kinnekulle camping finns en fin badplats. Även här är det långgrunt med sandbotten, med det finns också möjlighet att bada från bryggorna. På området finns toalett, lekplats, kiosk och minigolf.