({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Fem personer står framför en av trädgårdarna.

Fotograf: Mattias Jansson

Växtrum – en unik plattform för samhällsutveckling

Så här får Växtrum Lerum att växa.

Genom Växtrum har Lerums kommun skapat ett unikt sätt att utveckla kommunen i en hållbar riktning. Startåret 2015 verkställdes våra två första Växtrum. Under följande fyra år skapades två nya per år, så att vi 2019 kunde inviga vårt tionde. Alla signerade ledande trädgårdsprofiler. Att värna grönblåa miljöer och natur, i förtätning av samhället är ett av Växtrums fokus och mål.

Växtrum genomförs med finansiering från kommunala medel och tillskott från lokal förankrade partner-företag. Tanken är att varaktigt samhällsutveckling ska  göras i samarbete, och att vi som kommun på det här sättet skapar unika och positiva samarbetsytor med vårt viktiga näringsliv.

Arbetet med att etablera och sköta våra Växtrum görs genom volontärarbete. Sedan starten har flera hundra volontärer lagt över 10 000 timmars arbete. Att gemensamt utveckla och vårda, skapar samhörighet mellan människor och stärker både självkänsla och vi-känsla. Växtrum bygger på hållbarhet i tre dimensioner. Ekonomisk, social och ekologisk.

På bild från vänster ser du:

Iris Grabe, Trädgårdsmästare

Mattias Christenson, Projektledare/Marknadsansvarig

Gull-Britt Eide, Kommundirektör

Viktor Lundblad, Kommunstyrelsens ordförande

Sylvia Dahlén, Projektledare