({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Arbetsteam och växtrumsvänner

Deltagare i alla åldrar från kommunens olika delar samlas för att skapa vackra platser i sin och allas vår närmiljö, tillsammans på kvällar och helger. Arbete leds av årets utsedda växtrumsdesigners. Bland annat blev Växtrum utsett till Årets samhällsbyggare i en nationell tävling 2018.

Deltagare 2022

Du som bor eller jobbar i Lerums kommun kan nu skicka in din intresseanmälan för att vara med som volontär deltagare i Växtrum. Som vanligt behöver du inte ha några förkunskaper, bara du vill lära dig och arbeta med andra. Maila ansökan med dina kontaktuppgifter till vaxtrumilerum@lerum.se senast den 11 mars. Uttagning sker 19 mars.

Växtrums vänner

Vår trupp av frivilliga som arbetar med att sköta växtrummen under hela sommarsäsongen är ovärderliga. Växtrums vänner kallar vi det. Växtrums vänner ses ungefär varannan vecka för att rensa, plocka, beskära och hålla fint i våra växtrum, ett par timmar innan fikar vi tillsammans. Arbetet leds av Växtrum trädgårdsmästare. I år har vi också fått fint tillskott i ett pionjärsamarbete med Grön SFI. Femtontalet elever som går Grön SFI ansluter och får både språkträning, meningsfull aktivitet samtidigt som våra nya invånare kan knyta nya kontakter med andra Lerumsbor. Inga förkunskaper behövs och vi ser gärna att det blir en blandning i gruppen av kvinnor och män, äldre och ungdomar, trädgårdstokiga och nybörjare, gamla Lerumsbor såväl som nyinflyttade. Är du intresserad? Skicka e-post till vaxtrumilerum@lerum.se så tar vi kontakt med dig.

Grön SFI och växtrum

Växtrum testar ett nytt spännande samarbete med våra nya Lerumsbor efter fint inspel från Agneta Rosander, lärare på Grön SFI. Social hållbarhet, medskapande och integration står i fokus när vi har bjudit in Grön SFI elever till våra arbetspass med Växtrums vänner. Mellan 7-15 elever från utbildningen har dykt upp vid våra träffar, tillsammans med familjer i vissa fall. Tillsammans rensar och håller vi fint på våra platser. Lite språkträning, lite påta i jorden, lite fika och umgås.

Växtrum + Hermods = sant

Växtrum har ordnat ett samarbetsavtal med Hermods trädgårdsmästarutbildning på Råda Säteri. Våra Växtrum är en del av den praktiska utbildningen. Växtrum får sakkunnig hjälp att hålla växtrummen välskötta. Hela klassen på 22 elever har redan arbetat två veckor i våra åtta Växtrum.
Två av eleverna kommer dessutom göra sju veckors praktik här. En win-win som sätter Lerum på kartan utan att kosta ett öre.