({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Gruppbild med alla växtrum volontärer framför en dörr

Bli en del av gemenskapen

Deltagare i alla åldrar från kommunens olika delar samlas för att skapa vackra platser i sin och allas vår närmiljö, tillsammans på kvällar och helger mars till oktober. Välkommen med din ansökan som deltagare innan 13 februari.

Årets växtrumsträdgård skapas

Nu startar det nionde året för Växtrum i Lerum. Under temat Move Together, kommer det bli ett spännande år där vi sätter möten, hälsa och hållbar samhällsutveckling i fokus. Årets designer heter Peter Korn och är en pionjär kring nya sätt att odla som väckt stor uppmärksamhet både i Sverige och ute i Europa. Peter kommmer till Lerum för att dela med sig av sin kunskap och banbrytande tankar kring odling som kräver minimal skötsel och bevattning. Han kommer att skapa en inspirerande plats som inte liknar något vi gjort förut.

Deltagare 2023

Du som bor eller jobbar i Lerums kommun kan nu skicka in din intresseanmälan för att vara med som deltagare i Växtrum.

Som deltagare i växtrum arbetar man både med den nya plats Peter kommer skapa, men man är också med och tar hand om och uppdaterar våra befintliga 10 unika växtrum. Arbetspassen leds av Växtrums trädgårdsmästare Iris och som deltagare får du också följa med på spännande studiebesök och träffar under året. Och du blir en del av den fina gemenskapen i växtrumsgänget.

Skicka in din ansökan nu. Skicka in namn och kontaktuppgifter till vaxtrumilerum@lerum.se. Före 13 februari vill vi ha din intresseanmälan. Därefter kommer du kallas till uttagning och kick-off som hålls helgen 25 och 26:e februari.

Läs mer om Grön SFI och växtrum

Inom Växtrum finns ett spännande samarbete med våra nya Lerumsbor efter fint inspel från Agneta Rosander, lärare på Grön SFI. Social hållbarhet, medskapande och integration står i fokus när vi har bjudit in Grön SFI elever till våra arbetspass med Växtrums vänner. Mellan 7-15 elever från utbildningen har dykt upp vid våra träffar, tillsammans med familjer i vissa fall. Tillsammans rensar och håller vi fint på våra platser. Lite språkträning, lite påta i jorden, lite fika och umgås.