({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Peter Lundberg

Premiär för Restaurang Mareld i Grundsund

  • 21 jun, 2017
  • Margareta Anderberg

Restaurang Mareld i Krögen, Grundsund har slagit upp portarna igen lagom till sommarsäsongen. Många välkända Skaftöprofiler hade letat sig hit för att äta lunch igen och många hejade glatt på de nya krögarna Bolko Schneider och Ninnie Miltén.

Bland lunchgästera märktes bland annat Regina Cederfeldt och Jan Olofsson, ägare till fastigheten. Janne som också driver Krögens Fisk kommer ha ett nära samarbete med Bolko och Ninnie på Mareld. Anders Widén från Ica Nära Grundsund tittade förbi med blomma och önskade sina nya grannar lycka till.

Krögarna välkända i Grundsund sedan tidigare

Bolko och Ninnie är sedan tidigare välkända för Grundsundsborna.

- Ja, jag var här på Mareld för tre år sedan från oktober till januari och gjorde lite stand in om man säger så. Jag stod för mat, lunch och menyer över jul samt buffé på utsidan vid julmarknaden, berättar Bolko.

Bolko och Ninnie har jobbat länge tillsammans.

- Nästan 12 år, konstaterar Bolko. Vi har haft flera restauranger tillsammans bl a i Norge och i Spanien. Jag själv har haft restaurang i Sverige och Tyskland innan. Jag kommer förresten från Tyskland och har varit hela mitt liv i restaurangbranschen och har på så sätt lärt mig yrket från grunden.

Satsar på husmanskost

Vad händer på Mareld nu med nya krögare?

- Här kommer vi servera husmanskost. Det blir lunch först och främst, men också catering om man vill ha. Vi planerar att hålla öppet året runt, säger Bolko. 

- After work planerar vi att ha varannan vecka eller då de andra krogarna inte har det. Vi ska prata ihop oss med de andra restaurangerna så vi koordinerar ihop det.

Kan tänka sig flytta till Skaftö

Idag bor Bolko och Ninnie i Uddevalla. Jag frågar Bolko om han kan tänka sig att flytta till Skaftö.

- Jajamensan det kan jag tänka mig. Det är bättre än att pendla. Om det går bra här vill jag gärna bosätta mig här.

Nära samarbete med Krögens Fisk

Ni kommer jobba med Janne och Krögens fisk?

- Ja Krögens Fisk leverar färsk fisk till mig. Idag till exempel fick vi väldigt fin färsk kolja. Jag arbetar så gott som uteslutande med färskvaror, och absolut inga halvfabrikat.

Grundsund är välkänd mark även för Ninnie.

- Jag har jobbat på Pelles och jobbade där för 7 år sedan. När sedan Erik Stridsberg som hade Pelles då, köpte även Mareld så jobbade jag även här för honom då. Så det är många som känner igen mig.

- Det är jätteroligt att vara tillbaka, säger Ninnie. Det är väldigt trevligt här, alla är som en stor familj.

Fredagsfrukostar till hösten i Grundsund

Ninnie berättar också att förutom lunch kommer Mareld även att servera frukost på fredagar. Ett populär inslag både bland öns hantverkare men också andra Skaftöbor.