({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Bernt Åkesson

Skaftö och påsken

  • 13 feb, 2017
  • Källa: Christina Ingemarsdotter

Årets första storhelg - vi är många som längtat!

Det är gott om folk nu för både de sommarboende och alla möjliga sorters vänner kommer ut för att njuta av tidig vår. Stugorna städas, det står nya blommor i fönstren, cyklarna plockas fram och några håller redan på med båten.

Har vi tur så är Vägeröds dalar fulla med blåsippor i helgen och de första fjärilarna syns kanske på soliga ställen lite undan för vinden. För det mesta är det lite kallt nere vid havet men i lä en liten bit upp kan solen få oss att sitta en stund med ansiktet lyft. Axlarna åker ner och tidens gång blir oväsentlig.

Helgen är lång nog för både påsklunch med gäster och besök på krogen. Många av restaurangerna på Skaftö ser till att öppna i helgen och alltid är det något nytt att upptäcka. Nya ägare, ny meny, en ombyggnad ute eller inne.  Det är ju inne att äta ute så för krögarna gäller det att ta maten och oss kunder på största allvar. Vi har sett många kockar utvecklas till matkonstnärer här på ön.

Påsken är också promenadernas helg. Det är ett evigt hejande och kramande på våra gångvägar. - Nu var det dags igen!... vi hittar varandra efter vinterns resor och stugsittande. En liten ny i barnvagn möter en Spanien -hemvändare, några har precis blivit pensionärer och  berättar att de flyttar ut för gott. Golfbanorna är också fulla av folk och återseenden. Under sällskapliga rundor testas årets form. Även butikerna har sin första storhelg och många tittar in för att heja och se på nyheter.

Det finns förväntan i luften - påsken är en föraning - snart kommer värmen och sommaren!