({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Gullmarstrand

Sommaren 2016 på Skaftö

  • 18 apr, 2016
  • Källa: Margareta Anderberg

Våra boenden och restauranger på Skaftö planerar nu för fullt inför sommaren. Här ger vi en försmak av sommaren på Skaftö.

Brygghuset, Fiskebäckskil

Fortsätter med populära Joels Brygga även i år. I år ska man vädersäkra detta brygghäng och Joels Brygga kommer hålla öppet från midsommar till mitten av augusti från kl 10-22.

På onsdagar trubadur och mouleonsdag med moule frites från kl 18.

Vid midsommar är lunchen på midsommardagen den stora händelsen här. Det satsar man förstås på även i år.

Andreas Sundberg Kléen, restaurangchef, sommelierer och själv Skaftöbo, berättar att man kommer att ha fortsatt fokus på fisk & skaldjur och att Brygghuset kommer jobba närmare med den lokale fiskaren Björn, som också har sin båt liggande utanför Brygghuset. Sedan kommer man också att använda sig av recepten från kokboken "Äta vid havet: mat, människor och råvaror" som är skriven av krögaren Reine Patriksson själv tillsammans med Jonas Svensson och Anna Henning Moberg och som gavs ut förra året.

Gillar du whisky får du inte missa Joel's Whisky Bar. Brygghuset har mer än 1 450 whiskyflaskor från olika destillerier och årgångar. Fokus ligger på single malts från Skottland.

Värt att nämna är också att det i höst tillkommer även ett pensionat/hotell till verksamheten.

Gullmarstrand, Fiskebäckskil

Nya utomhuspoolen är nu klar. Håller 38 grader året om och svävar på pålar över havet.

Mors Dag 29 maj - Gullmarsstrand serverar Morsdags middag med sallad/sill buffé som förrätt. Serveras mellan kl 12-16.

Nationaldagen 6 juni - serveras dagens lunch med dessert kl 12-16. Från kl 18.00 á la carte.

Midsommar på Gullmarsstrand - Traditionellt midsommarfirande i Bökevik. Dans kring midsommarstången och lekar.

- Midsommarafton lunch med sill & salladsbuffé kl 12-16, tårtbuffé kl 15-17 och framåt kvällen grillbuffé kl 18-21

- 25-26 juni serveras dagens lunch kl 12-16 och á la carte kl 18-22

14 juli Invigning Gullmarsstrands Torsdag - Musik & Grill kl 17-20. Bandet Helt OK spelar och från grillen serveras smårätter. (v 28-32)

4 juli Friskis & Svettis drar igång de populära bryggpassen på Gullmarstrands brygga. Varje dag kl 10 och 16. Håller på till 7 augusti.

Pelles Rökeri, Grundsund

27 maj öppnar Pelles Rökeri i Grundsund och byter namn till Hos Grundén på Pelles Rökeri i och med att Maggie Grundén med familj är nya krögare med start denna sommar. Efter många år som krögare i Sälenfjällen och med starka band i Grundsund, så satsar man denna sommar på ett bra restaurangutbud med en familjär atmosfär på Östra kajen i Grundsund. Traditionella rätter från havet kommer varvas med moderna smaker. 

Man kommer också ta till vara på att många väljer att promenerar på den nya strandpromenaden alldels utan för restaurangen, och där kommer man att erbjuda  italiensk glass i sommar. Det kommer också att finnas takeaway som baguetter med skaldjur mm.

Torsdagar kommer att bli barkväll med underhållning. 

Rågårdsviks Pensionat, Rågårdsvik

Firar 90 år i år och idag är det femte generationen som driver detta anrika pensionat! Lisa Larsson med familj och medarbetare sitter just nu och planerar för hur man ska fira detta på bästa sätt.

Sista fredagen i månaden har Rågårdsviks Pensionat vad man kallar ”Före Middag”. Barhäng och snacksbuffé kl 17-19. 27/5 och  24/6.

Skaftö Vandrarhem, Grundsund

Lena Hermansson som driver Skaftö Vandrarhem har sedan tidigare arbetat mycket med att få fram vandrings- och cykelkartor för Skaftö. Under hela maj får de som bor på vandrarhemmet gratis tillgång till cykel.

4 juni är det dags för Cykla Skaftö Runt som man anordnar tillsammans med STF och Friluftsfrämjanden. Man startar i Grundsund och cyklar via Åseberget - Berg - Vägeröds dalar till Skaftö gården / KFUM där man fikar. Sedan cyklar man vidare via Östersidan till Fiskebäckskil och Brygghusets där man äter brygglunch. Däreter går cykelturen vidare via Stockevik tillbaks till Grundsund. 

Smultron & Tång, Grundsund

Krögaren Magnus Hafström brinner för fisk och skaldjur och tar gärna upp lite ovanligare fiskar på menyn som uer och fjärsing. Smultron & Tång har ett gott samarbete med både Grundsundsfiskaren Bobos Fisk och Atlantic som ligger vid kaj strax utanför dörren.

Magnus vill ha variation och kommer därför att byta ut menyn allteftersom med 3-4 veckors mellanrum. Från och med skolavslutningen har man öppet för lunch dagligen.

28 maj har man trubadurkväll med Turbulenz. 

29 maj serverar man Mors Dags meny.

17 juni är det dags för likala bandet "4 sekunder" att spela igen.

22 juli Kanaldagsfirande i Grundsund och givetvis är Smultron & Tång involverade. Mer info kommer längre fram. Klart är i alla fall att #4 sekunder" spelar ca 21:00.

Syltrutan, Grundsund

I den populära TV serien Saltön var det detta ställe som var Blomgrens Tobak. 

Café Syltrutan bakar kaffebröd och matbröd dagligen från naturliga råvaror. Maten görs från grunden och man satsar på svenska klassiker som lax med dillstuvad potatis, hemgjorda köttbullar med rårörda lingon mm. När det gäller bakverk är det även där svenska klassiker som gäller - prinsesstårta, napoleonbakelse, kanelbullar och man kommer att satsa på någon form av nationaldagsbakelse. Till midsommar är det här du beställer jordgubbstårtan. 

Syltrutan säljer också stenungsbakade pizzor som blivit storsäljare. Att ätas på plats eller för avhämtning.

I huset finns också Bed & Breakfast för kortare eller längre perioder.