({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Christina Ingemarsdotter

Isen driver i Gåsöfjorden

  • 20 jan, 2017
  • Christina Ingemarsdotter

Vinterpaddla i kajaken, det är ett spännande sätt att uppleva vår skärgård. Sol och kallt med snö och is, grått, vått och melankoliskt vad får vi vara med om idag?

Solen och vinden, nederbörd och dagljus är sådant man tänker på som vinterpaddlare. Har vi säkerhetsutrustning, inkl extra allt, så kan det bli hur bra som helst under några timmar.

Det är tomt och tyst bland öarna, vädret får bestämma och vi njuter av vad som bjuds. Allt är bra, vi har tillräckligt med värme till och med i händer och fötter. Att paddlar nära varandra och göra kloka vägval är självklarheter.

Sälarna verkar gilla vårt sällskap mer än fåglarna, de blir överraskade och flyr medan sälarna följer med oss en bit ibland. Klippornas kraftfullhet, den vackra tången, de tomma träden och de ännu tommare havet gör oss tysta och andetagen fyller kropparna med syre och våra sinnen med frid. 

Den goda fikan smakar såklart bättre än vanligt. Kanske vi får ta oss tillbaka efter den, dagen är kort och bråttom är ett ord som inte passar in. Vardagen är som bortblåst och man får passa sig - det kan lätt bli en trevlig vana det här. Vägen hem får sina färger av det sista dagsljuset och innan kajakerna är iland är det mörkt.

Om du är intresserad av att boka ett kajakpaket under vintern får du gärna höra av dig till Balanspunkten.