({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Anders Jonsson Södra Bohuslän Turism

Paddla från Kajaktiv Tjörn
Rönnäng, Tjörn

Kajakpaddling i Bohusläns vackra skärgård.

I Bohuslän finns fantastisk paddling för stora och små, nybörjare och proffs. Vårt ölandskap bjuder på skyddad paddling med många fina strandhugg. Kajaktiv hittar du vid Bleket på Tjörn och här kan du ta en tur mot den lilla bilfria ön Åstol.

Snabbfakta

Längd: 12 Nm, ca 22 km

Tid: Heldag med paus.

Passar för: Nybörjare eller van paddlare. Nybörjare vid fint väder.

Område: Delvis skyddat, delvis öppet så det måste vara lugnt väder max 4-5 m/s.

 

Paddla kajak på Tjörn

Utanför Rönnäng på Tjörn finns fina paddlingsvatten. Den här turen tar dig österut med start och mål hos Kajaktiv i Bleket. Turen passar fint när det är lugnt och stilla väder då turen går över öppet vatten med båttrafik.

Du startar vid kajakbryggan hos Kajaktiv där du även kan hyra din kajak. Strax intill Kajaktiv ligger det fantastiska lilla surdegsbageriet Lottas Bak & Form där du kan stanna till och köpa med dig något gott till turen.

Paddlingen startar vid Kajaktivs lugna vatten för att ta dig mellan kobbar och skär nedåt mot Rönnäng och sundet Kalvsund mellan Rönnäng och Tjörnekalv. Väl igenom sundet tar du dig över det öppna havet mot Åstol. Den här delen kan göras lite svårare om du istället för Kalvsund väljer den yttre vägen via ön väggen och vidare mot Åstol.

Glassig paus på Åstol

Paddla hela vägen in i hamnen där det finns en bra plats att ta sig i land. Här kan du pausa med en glass på bryggan eller något gott att äta och dricka på Åstols Rökeri innan färden går vidare mot den inre skärgården i Hakefjorden.

LÄS MER: Fler paddlingsäventyr i Västsverige

Fotograf: Jonas Ingman

Från Åstol tar du dig vidare förbi Dyrön och mot den skyddade ön Kärrsön med smala sund och dalar. Här är fint att ta en paus. Fortsätt vidare mot den fina lilla ön Katten med sandstränder.

Härifrån tar du samma väg tillbaka till Bleket och Kajaktiv.

Övernattning

Vill du avsluta din dag på havet med en hotellnatt och god mat så finns det flera fina hotell med restauranger att välja på i närheten. 

 

Hyr en kajak

 

 

Fakta om leden

Längd:

12 Nm, ca 22 km

Ungefärlig tid:

Heldag med paus

Område:

Delvis skyddat, delvis öppet så det måste vara lugnt väder max 4-5 m/s.

Tänk på:

Kom ihåg att ha med dig dricksvatten, flytväst, mobiltelefon och extra kläder i en vattentätt förvaringspåse. Håll också kolla på väderprognosen så att du vet vad du ska förbereda dig för.

Säkerhet:

Om du har tidigare paddlingsvana och känner till kamraträddning rekommenderar vi varmt att ni hyr kajak och utforskar den vackra skärgården på egen hand. Om du saknar paddelvana kan du med fördel börja med en nybörjarkurs innan du beger dig ut.

Passar för:

Nybörjare eller van paddlare.
Nybörjare vid fint väder.

Start och mål:

Start och mål vid Kajaktiv i Bleket.

Kontaktinformation

Kajaktiv Tjörn AB

Bleketvägen 42

47196 Bleket


Telefon: +46 722 06 07 67


E-post: info@kajaktivtjorn.se

Hemsida: kajaktivtjorn.se