({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

Familjen i naturen

Hösten är en mysig tid för utflykter. Här kommer två tips på spännande platser för barnfamiljer med upptäckarlust. Packa ryggsäcken med fika och utforska grottorna vid Sundsby Säteri eller vandra i Svartedalens skogar i södra Bohuslän.

Grottorna i Sundsby

Mellan Tjörn och Orust finns en liten ö som heter Mjörn. En stor del av ön tas upp av naturreservatet runt Sundsby Säteri där det finns flera vandringsleder. Stigen som leder upp till Solklintens utsiktsplats och grottsystemet är en krävande promenad med smala raviner och fastkilade klippblock där man på sina ställen kan behöva åla sig under eller klättra över stenar. Det går inte att nå grottorna med barnvagn, men det är ett fantastiskt roligt äventyr för de större barnen.

Sundsbyleden är knappt 5 kilometer och har flera grillplatser (kom ihåg att ta med egen ved). Fika kan ni köpa med er från Margaretas Kök och Skafferi, eller om ni hellre vill så kan ni avsluta turen på caféet.

  • Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

  • Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

  • Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

Bottenstugan i Svartedalen

Den mystiska storskogen i Svartedalens naturreservat hör till ett av Västsveriges största barrskogsområden. Från Bottenstugan vid sjön Ålevatten utgår flera fina vandringsleder. Här finns parkering, utedass, vindskydd med grillplatser samt en raststuga med eldstad och vedförråd. Dessutom är det gott om öppna ytor. Samla familjen för att leka skogslekar, fiska (med fiskekort), grilla korv, pinnbröd och koka kaffe över öppen eld, tänk bara på att ta med er egen matsäck.

I området finns rundslingor på 2 till 4 kilometer, som går att kombinera för längre promenader. Kängor eller stövlar rekommenderas då det under höstkanten kan vara rejält blött i markerna.

  • Fotograf: Södra Bohuslän Turism

  • Fotograf: Anders Jonsson

  • Fotograf: Lukasz Warzecha

Vandringstips