({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Okänd

Sotenäs - med närhet till havet!

Mitt i Bohuslän, vid kustbandet, finner du Sotenäs kommun. Här ligger orterna Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand, BovallstrandMalmön, Väjern och Hovenäset. Sedan tidigt 1900-tal har Sotenäs varit ett populärt besöksmål för turister. Det började med rekreation och tångbad, och det kan man säga håller i sig än idag genom SPA och salta bad. Under sommarmånaderna är Sotenäs välbesökt av turister från i stora delar av världen. Sol & bad, fiske, vandring, golf och att äta färska skaldjur är några av aktiviteterna som lockar.

Stenhuggeri och fiske är andra stora näringar som gör sig påminda. Orterna i kommunen växte fram under den första sillperioden under 1500-talet, och än idag är fiskindustrin stor i kommunen. Stenindustrin blomstrade i Sotenäs i många år, stenbrytningen började i början av 1800-talet och på flera ställen i kommunen finns spår av industrin och stenbrott kvar att beskåda. 

I Sotenäs är vi stolta över vår fantastiska natur. Vi har flera naturreservat med bl.a vidsträckta granitlandskap och ljunghedar. Ramsvikslandet och Hållö är nog dom mest välbesökta. Vandrar man Soteleden, den ca 7 mil långa vandringsleden i kommunen, kan man uppleva Sotenäs på ett mycket bra sätt. Här varieras skog, kust och berg med utsiktsplatser och kultur.

Våra mest kända besöksmål Nordens Ark, Hållö, Smögenbryggan och Udden Skulpturpark lockar årligen 100 000-tals besökare till Sotenäs. Det finns naturligtvis mycket mer att se och göra, information hittar du på denna hemsida.

Vilken ort man än besöker i Sotenäs, är havet alltid nära. Hav som är lugnt, hav som stormar och hav att färdas på. Havet ger en känsla av lugn och en känsla av styrka. Så känn dig alltid välkommen att besöka Sotenäs och havet!

Avstånd till Göteborg: 125 km
Avstånd till Strömstad: 74 km
Kommuninfo: www.sotenas.se