({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Michael Skarström

10. fikatips!

Vill du ha en mysig fikastund på ett kafé mitt i stadskärnan, en värmande choklad på bryggan eller vill du göra en fikautflykt? Här kommer några tips på trevliga fik som ligger mitt i centrala Strömstad, på gallerior och lantliga och havsnära fik. En del är öppna året om, en del sommaröppna. Varje cafés öppettider hittar du på deras hemsida eller Facebook/Instagram.

1. Backlunds bageri, bistro och bar

Personalen på Backlunds serverar frukost, hembakt bröd, kakor, bakelser, stora smarriga kanelbullar och mackor. Får du mersmak är du välkommen tillbaka för en lunch, middag eller något gott att dricka. En populär plats att njuta av sin fika på är på hamnbryggan precis utanför caféet. 

2. Kaffedoppet

På Kaffedoppet hittar du klassiskt fikabröd och matbröd, du kan också att köpa med dig frukostbröd hem eller välja fritt vad du önskar på deras frukostbuffé. Eget bageri med högklassiska bröd, bakelser och tårta. Den nyrenoverade ovanvåningen har fin utsikt över södra hamnen och ligger nära till tågstationen. 

3. LovaLisas 

LovaLisas har ett varierande sortiment av hembakat fikabröd, sallader, fräscha mackor och kaffe i alla dess former och mycket mer. Frukostpaket, catering, tårtor och smörgåstårtor står också på menyn. LovaLisas hittar du på Strömstad shopingcenter.

4. Norra Valvet

Norra Valvet är ett café, bistro och fastfoodrestaurang och ligger mitt på torget mitt i Strömstad. Välj om du vill ha en macka, bulle, korv med mos, mjukglass eller välj bland det stora sortimentet av kulglass.

5. Lördagsfika på Laholmen

På lördagsförmiddagar från kl. 11 omvandlas Scandic Laholmens lounge till ett fikaställe. Bullar, croissant, solbullar och småkakor och mycket annat gott dukas upp. Varje vecka serveras olika varianter så att du kan komma varje lördag och prova något nytt vid varje tillfälle!

6. Café Mellow

Caféet med sin, sommartid, grönskande stora uterservering mitt i centrum erbjuder både mat och fika. Självklart får du sitta inomhus om du vill det. Stängt söndag!

7. Café Fiskartorpet

Friluftsmuseet i Strömsdalen består av äldre byggnader från stad och landsbygd, färdigbyggt år 1966 med återuppbyggnaden av minnesrika byggnader. Sommatid finns här en kaffe- och våffelservering, glass och svalkande drycker.

 

Ett sällskap sitter och fikar

 

Utflyktsfika

8. Kosterhavets entré Rossö hamncafé

På natursköna Rossö i den lilla hamnen hittar du detta café. Här gör du bäst i att kombinera en fika eller lunch tillsammans med ett besök på övervåningen. Där hittar du en utställning om Kosterhavets nationalpark och historia om Rossö som hummercentrum. Caféet erbjuder räksmörgåsar, bakverk och även varmrätter. 

9. Kosters trädgårdar

Det första du möts av vid ett besök på Kosters Trädgårdar är doften av hav, mylla och nybakat bröd. Här finner du en rofylld plats där du kan njuta av växtligheten i den ekologiska trädgården, smaka god mat baserad på närodlade råvaror och uppleva konst och musik. 
Res med Kosterbåtarna till Långegärde och promenera eller cykla 700 meter längs huvudleden så hittar du dom. 

10. Café Ekner

På café Ekner hittar du fru Ekners kakbuffé med ett urval av småkakor och gotti gott. Detta café hittar du på Pensionat Ekenäs Koster. Res med Kosterbåtarna till Ekenäs brygga.