({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Gästhamns i Strömstad med båtar i sommarsol

Strömstad & Kosterhavet

Tips på evenemang i Strömstad

Upplev - missa inte!

 

Kosteröarna

Besök en riktig skärgårdsidyll under din vistelse i Strömstad. Öarna Nord- och Sydkoster är ett perfekt utflyktsmål för den som vill uppleva slående vacker natur och hänförande vyer på cykel eller till fots. Mat och fika finns på båda öarna och vill du övernatta så finns boende för alla smaker.

Kosterhavets nationalpark

Besök Sveriges enda marina nationalpark med unikt växt- och djurliv ovan och under vattnet och erbjuder upplevelser året runt. Det är attraktivt för havsnära vandring, paddling, dykning, bad och andra naturupplevelser både på och vid öarna längs fastlandet och i det yttersta havsbandet.

Natur- och Friluftsliv året om

 

 

Vandra

Upptäck våra fina naturmiljöer till fots. Här kan du vandra kortare slingor i våra havsnära naturreservat, i vacker skärgårdsmiljö eller ta en tur på Bohusleden och Kuststigen för att njuta av den Bohuslänska inlandet med intressanta sevärdheter och variationsrik naturmiljöer.

Cykla

Cykla i Strömstads omgivningar, ute på vackra Kosteröarna och njut av närheten till havet. Här tipsar vi om fina turer och sevärdheter i vårt området,

Sommarens skärgårdsupplevelser

Upplev Strömstads inbjudande skärgård till havs i sommar. Följ med på båtturer i skärgården, sälsafari till de yttersta skären, fisketurer med makrillfiske, cykelutflykt eller kajak- och SUPpaddling i vår vackra övärld.

Båtturer

Du kan välja bland flera olika båtturer, en dagsturer, kvällskryssning eller reguljärturer till sköna platser skärgården.

Guidade upplevelser

Följ med på guidade turer i sommar, stadstur, strandexkursion, skärgårdkryssning, sälsafari och kustnära vandring.

Bra att veta

När du besöker Strömstad kan det vara bra att veta vissa saker i förväg eller när du är på plats!

Strömstad Turistinformation

Vi tipsar gärna om vad som finns att se och göra, trevliga caféer & restauranger, upplevelser och vad som är på gång. Du hittar oss i Gamla Tullhuset vid...