({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Blomsholm fornminnesområde med 49 resta stenar på ett fält.

    Omtyckta besöksmål

    Blomsholm fornminnesområde, 49 stenar i form av ett skepp

1. Kosteröarna - en av Sveriges soligaste platser

Släta klippor, salt hav, krabbfiske, kajakpaddling, skaldjursmiddagar, vandring, cykling... vad mer kan en semesterfirare önska? 

2. Ursholmen Fyrplats

Sveriges västligaste utpost, nås endast med båt, antingen egen eller charterbåt från Strömstad hamn. Idag är fyrplatsen obemannad, men bostadshus och bodar står kvar och i en av stugorna ett litet museum med föremål, böcker och foton som skildrar livet och arbetet på en fyrplats.

3. Kosterhavets nationalpark

Kosterhavet är Sveriges enda marina nationalpark med sina cirka 12 000 djur- och växtarter, häften under ytan och hälften på land. Här finns havsdjur som du inte hittar någon annanstans i svenska vatten. Att paddla, vandra, snorkla, fågelskåda och fiska är några aktiviteter som du kan göra på egen hand. Dessutom kan du följa med på guidningar.

4. Alaska - Sten och besöksträdgård

På Nord Långö i Strömstads skärgård ligger Alaska, en anläggning som skapades i slutet av 1920-talet av 60-åriga Hilma Svedahl (1870-1965). Hon hade återvänt till hembygden efter ca 30 år i Amerika där hon levt ett strapatsrikt liv bl. a. som guldgräverska i Alaska. Att åka ut till Alaska för att fika och vandra omkr...

5. DaftöLand

Nöjespark med attraktioner, spel och pirater 5 km söder om Strömstad. På Daftöland finns attraktioner för hela familjen. Lägg till pirater och krutdoftande äventyr så är detta en av sommarens bästa upplevelse!