({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Omtyckta besöksmål

Blomsholm fornminnesområde, 49 stenar i form av ett skepp

Nordkoster Vettnet brygga

1. Kosteröarna - en av Sveriges soligaste platser

Släta klippor, salt hav, krabbfiske, kajakpaddling, skaldjursmiddagar, vandring, cykling... vad mer kan en semesterfirare önska? 

2. Ursholmen Fyrplats

Sveriges västligaste utpost, nås endast med båt, antingen egen eller charterbåt från Strömstad hamn. Idag är fyrplatsen obemannad, men bostadshus och bodar står kvar och i en av stugorna ett litet museum med föremål, böcker och foton som skildrar livet och arbetet på en fyrplats.

3. Kosterhavets nationalpark

Kosterhavet är Sveriges enda marina nationalpark med sina cirka 12 000 djur- och växtarter, häften under ytan och hälften på land. Här finns havsdjur som du inte hittar någon annanstans i svenska vatten. Att paddla, vandra, snorkla, fågelskåda och fiska är några aktiviteter som du kan göra på egen hand. Dessutom kan du följa med på guidningar.

Alaska, besöksträdgård utanför Strömstad.

4. Alaska - Sten och besöksträdgård

På Nord Långö i Strömstads skärgård ligger Alaska, en anläggning som skapades i slutet av 1920-talet av 60-åriga Hilma Svedahl (1870-1965). Hon hade återvänt till hembygden efter ca 30 år i Amerika där hon levt ett strapatsrikt liv bl. a. som guldgräverska i Alaska. Att åka ut till Alaska för att fika och vandra omkr...

5. DaftöLand

Nöjespark med attraktioner, spel och pirater 5 km söder om Strömstad. På Daftöland finns attraktioner för hela familjen. Lägg till pirater och krutdoftande äventyr så är detta en av sommarens bästa upplevelse!

Blomsholm fornminnesområde

6. Blomsholm Fornminnesområde

En av Bohusläns allra finaste kulturmiljöer, bland annat finns Bohusläns största domarring och en av Sveriges största skeppssättningar i området. Här finns ett sommaröppet café och under som...

Vandrare längst med Bohusleden

7. Utsiktsplatser

Vid svensk-norska gränsövergången finns Dragonkullen där man vid klart väder ser Gausa-toppen i Norge, 17 mil bort. En annan utsiktsplats är Björnerödspiggen som med sina 222 meter över have...

Gamla Svinesundsbron

8. Svinesundsbron

Svinesundsbroarna är ett känt landmärke för både svenskar och norrmän och utgör en viktig förbindelsen mellan våra länder. Gamla stenbron är värd ett besök som erbjuder vackra vyer över nya bron och fjordlandskapet.

9. Utforska Strömstad stad

Här hittar du promenadstråk, historiska byggnader, butiker för shopping, mysiga uteserveringar för fika och mat, grönområden, kulturliv, och svalkande bad - det finns helt enkelt mycket att upptäcka i Strömstad.