({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Karin Björk

Välkommen till gränsregionen norra Bohuslän, Dalsland och Østfold

Tillsammans erbjuder vår gränsregion norra Bohuslän, Dalsland och Østfold i Norge nästan allt – hav och skog, storslagna nationalparker, spännande kultur, unika hällristningar, historiska fästningar, god mat och framförallt trevliga människor. Här finner du turistkarta, mat- och utflyktstips i vår gränsregion. 

Turistkarta för gränsregionen norra Bohuslän, Dalsland och Östfold i Norge

Här kan du ladda ner en besöksguide, en översiktlig turistkarta över gränsregionen. Syftet med kartan är att ge en enkel överblick över utbudet som finns. Och här finns självklart mycket, mycket mer än vad denna översikt visar! För att få veta mer om de olika destinationerna inom gränsregionen, läs mer på länkarna på baksidan eller kontakta någon av alla våra turistkontor.

Ladda ner turistkarta här>>

 

Härligt häng i de marina nationalparkerna

Fotograf: Fotograf Synøve Dreyer

Familjetur på Kosteröarna och Skjärhalden med Hvaleröarna.

Vill du ta med familjen till skärgårdsparadisen längs gränsen?
I nationalparkerna Kosterhavet och Ytre Hvaler (Norge) väntar både pittoreska idyller och spännande upplevelser, likt i Saltkråkan. Här kommer några förslag på en innehållsrik vistelse i fantastisk skärgårdsmiljöer.

Ladda ner folder med utflyktstips>>

Mer om Kosterhavets nationalpark och Ytre Hvaler nationalpark

 

Paddling på gränsen - naturnära semesterupplevelser

Fotograf: Roger BorgelidWestsweden.com

Vill du ha en annorlunda upplevelse tätt inpå naturen?

Gränsområdet mellan norska Østfold, Dalsland och norra Bohuslän är perfekt för paddling med kajak och kanot. Lugn skärgård, vackra insjöar eller spännande kanaler – gränsområdet har allt! Följ med på paddlingsäventyr med denna broschyr som din guide.

Ladda ner guiden här >>

 

En smakrik gränsregion

 

Fotograf: Tina Stafren

Tycker du om närproducerade råvaror och lokal mat?

Gränsregionen norra Bohuslän, Dalsland och Østfold är ett område med ett varierande landskap och en mängd olika råvaror och mattraditioner. Häng med på ett kulinariskt safari i regionen med den här kartan som guide!

 

Upplevelser i gränsland för hela familjen

Fotograf: Jonas Ingman

En tredagarstur med familjen från Tanum till Sarpsborg

Vill ni åka på en minisemester, där hela familjen kan trivas och ha det roligt? Här hittar ni tips för en tredagarstur eller helgresa med massor av spännande aktiviteter för både stora och små.

Hällristningar, bågskytte och minigolf, Klätterpark, badland och bautastenar, Meningsfullt skoj på INSPIRIA science center. 


Ladda ner utflyktstipsen här >>

 

Kultur-tur i gränsland

Två dagars tur från Håverud till Halden

Är du intresserad av historia, levande kultur samt närproducerad mat och dryck? Vill du se konstnärer i arbete, djupdyka i spännande norsk-svensk historia och smaka på det bästa av regionens rika matkultur? Följ med på en kulturtur i den sydliga gränsregionen mellan Sverige och Norge, genom skogsklädda Dalsland till historiska Halden.

Ladda ner utflyktstipsen här >>

 

Projektet Gränsen som attraktion

Projektet Gränsen som attraktion – gränslösa möjligheter för företag inom turism/reiseliv pågick mellan februari 2017 och januari 2020 och delfinansierades genom Interreg Sverige-Norge. Inom projektet arbetade vi för att stärka samarbetet inom besöksnäringen i gränsregionen. Vi har arbetat i Bohuslän, Dalsland och Østfold och bidragit till att skapa nya långsiktiga företagssamarbeten bland besöksnäringsföretag i gränsregionen. Tillsammans med turistorganisationer och företag inom besöksnäringen har vi arbetat för att främja utvecklingen av gränsregionala produkter och därigenom öka gränsregionens konkurrenskraft och attraktion.