({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Jul i Västsverige

Fotograf: Katrin Bååth

Julens caféguide

Här kommer några tips på trevliga caféer där du kan köp med hem, till utflykten eller fika på plats!
Varje cafés öppettider hittar du på deras hemsida.

1. Backlunds bageri, bistro och bar

Personalen på Backlunds serverar frukost, hembakt bröd, kakor, bakelser och stora smarriga kanelbullar. I juletider dukas det upp med juliga smaker som lussekatter och vill du baka egna pepparkakor så kan du köpa med deras hemgjorda pepparkaksdeg. Om vädret tillåter så är en populär plats att njuta av sin fika ute på bryggan, precis utanför caféet. 

2. Kaffedoppet

På Kaffedoppet hittar du klassiskt fikabröd och matbröd, du kan också att köpa med dig frukostbröd hem eller välja fritt vad du önskar på deras frukostbuffé. Eget bageri med högklassiska bröd, bakelser och tårta. Den nyrenoverade ovanvåningen har fin utsikt över södra hamnen och ligger nära till tågstationen. 

3. LovaLisas café

LovaLisas har ett varierande sortiment av hembakat fikabröd, sallader, fräscha mackor och kaffe i alla dess former och mycket mer. Frukostpaket, catering, tårtor och smörgåstårtor står också på menyn. LovaLisas hittar du på Strömstad shoppingcenter.

4. Lördagsfika på Laholmen

På lördagsförmiddagar från kl. 11 omvandlas Scandic Laholmens lounge till ett fikaställe. Bullar, croissant, solbullar och småkakor. Nu erbjuder de även julfika och varje vecka serveras olika varianter så att du kan komma varje lördag och prova något nytt vid varje tillfälle!

5. Halkjærs Hamnbageri

Stenugnsbageri, ett konditori och ett café med alkoholtillstånd. Här kan du njuta av nygräddade bullar och bröd samt räksmörgåsar, varma lunchrätter, kakor och handgjorda bakverk.

6. Norra Valvet

Norra Valvet är ett café, bistro och fastfoodrestaurang och ligger mitt på torget mitt i Strömstad. 

 

Tre barn julhandlar på bageri

 

Utflyktsfika

Färingestugan

Från oktober och fram till påsk håller Friluftsfrämjandet Strömstad sin klubbstuga vid sjön Färingen öppen på söndagar klockan 11 till 14. Då värmer de upp stugan och har enklare fika till försäljning. Det går naturligtvis bra att ta med egen matsäck eller korv att grilla. 
Missa inte deras juldagsfika den 25 december och värmande brasa är igång så välkommen ut!

Våffelserving på Kasen klubbstuga

Varannan söndag vinterhalvåret ordnar Idefjorden SK en poängpromenad i skogen runt Kasen mellan kl. 11-13. En snitslad bana med 12 kluriga tipsfrågor, mestadels på stigar. Olika rundor varje gång. I klubbstugans servering kan du köpa kaffe, te, choklad, läsk, våfflor och fikabröd i serveringen. Populärt är deras julpromenad som arrangeras annandag jul.