({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Kosterbåtarna

Fotograf: Jonas Ingman

Med Hund på Kosteröarna

Här är hundar alltid är välkommna 

Det går bra att ta med din hund, men den ska vara kopplad året om eftersom öarna är till större delen naturreservat. Kosteröarna erbjuder många fina promenadstråk för hela familjen. De badplatser som är lite mer ensliga är ofta hundvänliga.

Res med Kosterbåten

Hundar är välkomna ombord, de åker gratis och får vistas ute på däck eller i hundrum på övre däck.

Badtips för hund

Klart att hunden ska med till badet! På Kosteröarna är det tillåtet för din fyrfota vän att också ta sig ett svalkande dopp. Här tipsar vi om hundvänliga platser och tänk på att hunden ska vara kopplad, även i vattnet! 

Vissa hundar måste få regelbundna duschar med antiseptiskt schampoo för att hålla huden frisk om de badar ute i saltvatten. Helt generellt kan det dock aldrig vara fel att skölja av och torka hunden noga efter bad i förebyggande syfte.

Nordkoster

Basteviken: Sandstrand och klippor

Norrvikarna: Sandstrand och klippor

Hasslevikarna; Sandstrand

Sydkoster

Kyrkosund: Sandstrand och klippor

Kilesand: Sandstrand

Rörvik: Sandstrand och klippor 

Nästången: Klippor

Äta & Fika

Det finns det många restauranger och caféer med uteserveringar där hunden är välkommen. Exemplevis Kosterhavets Ekobod med egen trädgård och Strandkanten på Nordkoster med terass. På Sydkoster kan vi tipsa om Kläpphagen, Pensionat Ekenäs med sin rymliga terass och Bokhandlarens Pub som också har rymlig terass och fina gröna ytor.
Mer om äta och fika>> 

Boende

Ute på Koster hittar du bekvämt boende som är anpassat både för dig och din fyrbenta vän. Vid bokning däremot så är det bra om du meddelar att du har hund då bland annat vissa av öarnas beoenden är ”djurfria”. Mer om boende>>

Övriga tips!

Hundvänliga platser>> 

Regler som gäller på Kosteröarna

Ladda ner vandringskarta

 

Om olyckan är framme...

Att bada i saltvatten i sig är inte farligt för hundar, men en hund som springer runt, hoppa i vågorna och simmar leder ofta till att hunden blir törstig.

Att då dricka saltvatten är en vanlig företeelse. Men det är inte alls bra för hunden. Vid stort vattenintag kan de drabbas av saltförgiftning. Det tar inte många minuter att googla fram lokala veterinärer men kan göra stor skillnad om olyckan är framme:

Dingleveterinärerna

Strömstad Djurklinik

Ekbergets Veterinärpraktik