({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Kristina Gillerstedt

Fikatips!

Vill du ha en mysig fikastund på ett kafé mitt i stadskärnan, en värmande choklad på bryggan eller vill du göra en fikautflykt? Här kommer några tips på trevliga fik som ligger mitt i centrala Strömstad, på gallerior och lantliga och havsnära fik. Varje cafés öppettider hittar du på deras hemsida.

1. Backlunds bageri, bistro och bar

Personalen på Backlunds serverar frukost, hembakt bröd, kakor, bakelser och stora smarriga kanelbullar. Framemot advent dukas det upp med juliga smaker och vill du baka egna pepparkakor så kan du köpa med deras hemgjorda pepparkaksdeg. Om vädret tillåter så är en populär plats att njuta av sin fika ute på bryggan, precis utanför caféet. 

2. Kaffedoppet

På Kaffedoppet hittar du klassiskt fikabröd och matbröd, du kan också att köpa med dig frukostbröd hem eller välja fritt vad du önskar på deras frukostbuffé. Eget bageri med högklassiska bröd, bakelser och tårta. Den nyrenoverade ovanvåningen har fin utsikt över södra hamnen och ligger nära till tågstationen. 

3. LovaLisas café

LovaLisas har ett varierande sortiment av hembakat fikabröd, sallader, fräscha mackor och kaffe i alla dess former och mycket mer. Frukostpaket, catering, tårtor och smörgåstårtor står också på menyn. Nytt för i år är att de erbjuder en lyxig julfrukost och jultapas, måste förbokas!
LovaLisas hittar du på Strömstad shoppingcenter.

4. Lördagsfika på Laholmen

På lördagsförmiddagar från kl. 11 omvandlas Scandic Laholmens lounge till ett fikaställe. Bullar, croissant, solbullar och småkakor. Nu erbjuder de även julfika och varje vecka serveras olika varianter så att du kan komma varje lördag och prova något nytt vid varje tillfälle!

 

Fika hos Kosters Trädgårdar

 

Utflyktsfika i Skärgården

5. Kosterhavets entré Rossö hamncafé

På natursköna Rossö i den lilla hamnen hittar du detta café, helgöppet! Här gör du bäst i att kombinera en fika eller lunch tillsammans med ett besök på övervåningen. Där hittar du en utställning om Kosterhavets nationalpark och historia om Rossö som hummercentrum. Caféet erbjuder räksmörgåsar, bakverk och även varmrätter. Öppnar i mars!

6. Café Ekner

På café Ekner hittar du fru Ekners kakbuffé med ett urval av småkakor och gotti gott. Detta café hittar du på Pensionat Ekenäs Koster. res hit med Kosterbåten; www.kostermarin.se

7. Färingestugan

Från 9 oktober och fram till påsk håller Friluftsfrämjandet Strömstad sin klubbstuga vid sjön Färingen öppen på söndagar klockan 11 till 14. Då värmer de upp stugan och har enklare fika till försäljning. Det går naturligtvis bra att ta med egen matsäck eller korv att grilla. 
Missa inte deras juldagsfika den 25 december och värmande brasa är igång så välkommen ut!